Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto's

Podiumplaatsen voor dansers Avanti

Algemeen

Son en Breugel - Voor de 29e keer was Dansvereniging Avanti uit Son en Breugel gastheer voor het danstoernooi dat zondag 17 maart werd gehouden in Sportcentrum De Bongerd. Tijdens deze wedstrijddag beoordeelde de jury maar liefst 70 dansen in de discipline Garde en Show, met een onderverdeling in solisten, duo's en groepen. Een zeer gevarieerd aanbod aan dansen kwam deze dag voorbij.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen


Leeftijdscategorie
"De dansers worden op leeftijd in groepen verdeeld", vertelt trainster Cindy van der Wijst. De jongste leden tot 8 jaar zijn ingedeeld in de categorie 'Minioren'. Daarna komen de 'Junioren A' (8 tot 12 jaar), de 'Junioren B' (12 tot 16 jaar) en de 'Senioren' (vanaf 16 jaar en ouder). "De deelnemers strijden tegen leeftijdsgenoten, alhoewel in de jongste groep de leeftijden ver uit elkaar kunnen liggen. De jongste deelnemer is 3 jaar in deze categorie", geeft Cindy aan.

Door een ringetje
De jongste deelnemers beten het spits af deze wedstrijddag. Iedere danser zag eruit om 'door een ringetje te halen'. Er was door de dansers veel aandacht besteed aan de outfit en de uitstraling. In een mooi flitsend kürpak, de haren strak naar achteren gekamd, vastgemaakt in een mooie knot met een versiersel eromheen en bijpassende make-up met glitters, lieten de solisten, duo's en groepen zien waar zij de afgelopen tijd hard voor getraind hebben.

Totaalplaatje
"Een gardedans of showdans bestaat uit een vast aantal elementen die door de deelnemers op muziek uitgevoerd moeten worden", gaat Cindy verder. "De jury beoordeelt de dansen op onder andere choreografie, het synchroon dansen, de moeilijkheidsgraad, het gebruik maken van de ruimte en de uitstraling. "Het totaalbeeld moet kloppen", aldus Cindy.

Hoger niveau
De zes trainsters van Avanti hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de prestaties van de dansers naar een hoger niveau te tillen. Cindy is, nadat ze zelf altijd heeft gedanst, nu trotse trainster van één van de wedstrijdgroepen. Tevens is ze bestuurslid van de vereniging. "Er zijn al enkele wedstrijden geweest in dit seizoen. Van de zeven wedstrijden (zes wedstrijden en het Nederlands Kampioenschap) is dit wedstrijd nummer vier", gaat Cindy verder. "Het is een druk programma voor de leden van Avanti; volgende week staan ze in Kerkrade om hun dansen te laten zien."

Eerste met showgroep
De 11-jarige Jordan Linssen is inmiddels vier jaar lid van de vereniging. Ze komt uit in de discipline Garde en Showgroepen, bij de 'Junioren A'. "Bij de showgroep ging het heel erg goed", vertelt Jordan zeer tevreden na afloop van de prijsuitreiking. "We zijn met onze groep, bestaande uit acht dansers van de vier deelnemende groepen eerste geworden." De dans, die tussen de 2 à 3 minuten duurt, zit vol met technische elementen die synchroon uitgevoerd moeten worden, dat is dus goed gelukt." In de discipline Garde stond Jordan met haar dansgroep net naast het podium; een vierde plaats.

Gezelligheid en teamverband
"We hebben vandaag mooie resultaten bereikt", blikt Cindy terug na de wedstrijd. Met de showgroepen Minioren zijn ze op de derde plaats geëindigd. In de klasse Junioren A was de tweede plaats voor het duo. Met de hoogste dagscore won de showgroep Senioren de eerste plaats. "De trainsters en het bestuur zijn erg trots op alle behaalde resultaten. Behalve het winnen van de bekers blijft de gezelligheid en teamverband bij Avanti voorop staan", sluit Cindy met een lach op haar gezicht af.

Nieuwe leden 
"Nieuwe leden, zowel jongens als meisjes, zijn erg welkom", geeft Cindy aan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henny van der Wijst via avantih.v.d.wijst@hetnet.nl of kijk op www.sdv-avanti.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 15 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 18 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella