Afbeelding
Foto: Ingezonden

Wie Wat Waar en Wanneer? Kun jij helpen?

Algemeen

Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

De foto van 27 februari (nr. 72827) had betrekking op een scene uit de optocht in Breugel in 1859 naar aanleiding van de honderdste verjaardag van Mina de Bresser. In een huifkar zaten twee kinderen die een verhuizing anno 1859 naspeelden. Mia van Deursen schrijft ons hierover het volgende. Het boerinnetje op de huifkar wordt gespeeld door Frans van den Oever. Waarschijnlijk was hij daar 10 jaar oud. Het boertje zou Clemens Widlak of een van zijn broers kunnen zijn. Clemens is de zoon van Julius en Mien Widlak, die op de hoek van de Van den Elsenstraat/Keske woonden.

De foto van deze week is gemaakt omstreeks 1955 in het zuigelingenbureau van het Wit Gele Kruisgebouw aan de Wilhelminalaan te Son. Vooraan links zit mej. G. Murman die de administratie bijhield. De volgende twee dames zijn onbekend, evenals de jonge vrouw links in de hoek. In het midden staan de wijkzusters Bots en Barbara van Dinter. De naam van de arts rechts is eveneens onbekend. Wel weten we dat kinderartsen van het Binnenziekenhuis in Eindhoven naar Son kwamen voor ondersteuning van het personeel van het zuigelingenbureau. De baby op de weegschaal ziet er wel erg gezond uit. Het zal wel een pop zijn, maar misschien had die ook een naam. Wie zal het zeggen? Weet u wie de onbekende dames en arts zijn? U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar nummer 77092 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.