Logo mooisonenbreugel.nl
Wan Merks neemt de waardecheque in ontvangst   | Fotonummer: cdaeaf
Wan Merks neemt de waardecheque in ontvangst (Foto: Wil Feijen)
Foto's Evenement

The Blue Stars bezorgen WensAmbulance vele 'best-of-days'

Son en Breugel - Het benefietcabaret optreden is door de geweldige setting van The Blue Stars uit Son en Breugel op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart een daverend succes geworden. Twee avonden trokken The Blue Stars in het Vestzaktheater overvolle zalen met een 'best of'-show uit hun cabaretvoorstellingen. The Blue Stars, een muzikaal cabaret met een zweem van vroeger en met een knipoog naar vandaag.

Redacteur: Rianne van der Heijden
Fotograaf: Wil Feijen


Vroeger en nu
Volledig in hun humoristische rol namen Harrie Sijbers en Rob Verschuren alle aanwezigen mee in de beleving van vroeger en nu. Een grote muzikale rol speelden Joost Egmond en Benjo Plandsoen die samen met de prachtige zang van Erica van Dijck en Ellen Sijbers met regelmaat hun cabaretvertoning op de voorgrond zetten. Het begin werd gemaakt met grappige beelden van het oude Son en Breugel. In de rij van muzikale grootheden als de Rolling Stones en The Beatles volgden ook The Blue Stars! Hilarische anekdotes van vroeger in de context van nu geplaatst, leverden door de woordspelingen van Harrie en Rob een waar cabaret. Harrie en Rob vertelden de hele avond met veel humor over hun jeugd op de bewaarschool en hun pubertijd, gekleed in Terlenka broeken, gelardeerd met muziek uit die tijd. Vol overgave toonden Harrie en Rob hoe ze denkbeeldig weer terug dansten in de tijd.

Dansen of zwemmen
Vasthoudend aan de ingestudeerde danspas van de dansles, toonde Rob de danspas van de Engelse Wals in het ritme van 'strekken-spreiden-sluiten'. Het viel Harrie op dat de danspas van Rob het ritme van de zwemles was, wat vele lachspieren aan het werk zette. Terugdenkend aan de tijd waarin dé 'fuif' de kennismaking was met het vrouwelijk schoon, volgden meer danspassen. Harrie en Rob dansten met weemoed terug naar die tijd en brachten het 'zwemmen' annex 'schuifelen' weer vol overtuiging ten tonele. De geleidelijke ontstane afstand tijdens het 'zwemmen' werd tot verbazing van het meedansende meisje steeds groter. Tja, leg dan maar eens uit dat het aan de hormonen lag en niet zozeer aan de danspas. Vooral toen Benjo Plandsoen ging 'zwemmen' met zijn Contrabas, kwam de handdoek er aan te pas waardoor een niet ingeplande lachpauze plotseling ingelast moest worden. Het aanwezige publiek wisselde onophoudelijke lachbuien af met luide zang-memoires. Beide avonden ging het publiek helemaal los. Twee geweldige avonden!

Laatste wens
Ellen Sijbers en Wan Merks, beiden vrijwilliger bij de Stichting WensAmbulance Brabant namen het initiatief voor deze succesvolle benefietavond, waarvan de opbrengst bestemd is voor de WensAmbulance Brabant. De WensAmbulance brengt terminale patiënten nog een keer naar hun favoriete plek. Zij worden begeleid door professionele vrijwilligers en een familielid en worden vervoerd in ambulances op comfortabele brancards. Hun motto 'Ieder mens heeft een laatste wens' laat na deze avond niets te wensen over.

Mooie opbrengst
Na afloop van deze voorstelling toonden Ellen en Wan met trots de waardecheque van 4.520,00 euro aan het publiek, de entree-opbrengst voor dit benefietoptreden, naast nog meer donaties van sponsoren, verenigingen, en particulieren. Het optreden van The Blue Stars, de sponsoren, de donateurs en het publiek hebben een mooie (financiële) bijdrage geleverd aan de vervulling van de laatste wens van mensen die niet lang meer te leven hebben. Door de vrijwilligers worden terminale zieken nog één keer naar hun favoriete plaats gebracht, met gratis vervoer en begeleiding. Het was een 'best of' show van The Blue Stars waarvan de volledige opbrengst ging naar de WensAmbulance Brabant.

Bent u benieuwd naar de activiteiten van dit goede doel, heeft u een wens, of wilt u een (financiële) bijdrage leveren, kijk dan op www.wensambulancebrabant.nl.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>