Afbeelding
Foto: Lidwien Storimans

Groen schoolplein voor De Harlekijn

Algemeen

Son en Breugel - Basisschool De Harlekijn in Son en Breugel heeft subsidie gekregen van het Prins Bernard Cultuurfonds en de provincie. Het gaat om een subsidie voor een groen schoolplein, waar gezondheid en duurzaamheid worden gestimuleerd. Het plan voor het groene schoolplein is opgesteld samen met leerkrachten, ouders en natuurlijk met de leerlingen zelf. Deze week is gestart met de uitvoering van het plan.

Een deel van het schoolplein wordt ingericht als moes- en kijktuin. Leerlingen kunnen hier in speciale zaaibakken hun eigen kruiden, fruit en groente kweken. Zo leren ze in de praktijk over de groei en bloei van bloemen en planten. Een regenton stimuleert het hergebruik van regenwater. Als vaste aanplant is gekozen voor stuiken met eetbare vruchten zoals frambozen en kleurrijke bloemen zoals lavendel.

Verouderde speeltoestellen worden vervangen en opgeknapt en er wordt een nieuw klimtoestel geplaatst, dat gemaakt is van duurzaam hout. Extra bomen maken het plein niet alleen groener, maar geven ook meer schaduw in de warme zomermaanden. Op speciaal verzoek van de leerlingen worden lage ligusterhaagjes geplaatst. Deze gaan zorgen voor extra verstopplekken voor de leerlingen die graag verstoppertje spelen.

Het onderhoud van de tuin gaat deels door de leerlingen gebeuren. De groepen krijgen op toerbeurt de verantwoordelijkheid voor het bijhouden van de tuin. Zo leren de kinderen om zorg te dragen voor de natuur in hun directe omgeving.

Op zaterdag 13 april is er tussen 10.00 uur en 12.00 uur een open dag op De Harlekijn. Nieuwe ouders en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom om de school en natuurlijk ook het schoolplein te komen bewonderen. Het adres is Zandstraat 35 in Son.