Eenmaal - andermaal... (archieffoto 2018)
Eenmaal - andermaal... (archieffoto 2018) Foto: Wil Feijen

Goederen- en Dienstenveiling Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Het is weer zover! Op zaterdag 13 april wordt voor de 23e keer de Goederen- en Dienstenveiling weer gehouden in Café-Restaurant De Zwaan. De opbrengst van deze Goederen- en Dienstenveiling komt ten goede aan activiteiten voor de jeugd van Son en Breugel. De drie Stichtingen Jeugdcentrum Oase, CV De Krutjesrapers en SBC-voetbalclub zetten zich het gehele jaar door in om wensen van deze doelgroep te kunnen realiseren met deze opbrengsten.

Redacteur: Rianne van der Heijden

Zeskamp
"Het Zomerspektakel op het Oranjeveld wordt elk jaar uitgebreid", vertelt voorzitter Hans Merks van de Stichting Oase enthousiast. "Een zeskamp voor de basisschooljeugd, grote speeltoestellen en luchtkussens maken dit evenement steeds grootser. Met de opbrengst van de Goederen- en Dienstenveiling is de gratis toegang nog steeds mogelijk, zodat iedereen kan deelnemen."

Headset-microfoon
Daarnaast wil de Toneelgroep Oase samen met de jeugd toneelvoorstellingen organiseren. Het ingekochte toneel-script wordt herschreven naar het aantal deelnemers. De jeugd studeert dit herschreven script in onder leiding van professionele toneeldocenten. De voorstellingen worden voortaan opgevoerd in het Vestzaktheater. Voor het grotere publiek hebben de spelers dan geluidsversterking nodig. Daarvoor kan de toneelgroep nu headset-microfoons aanschaffen.

Speeltoestel
"Het hele jaar door komen de opbrengsten de jeugd ten goede op het voetbalveld", licht de SBC-voorzitter Willem van 't Geloof toe. "Voor reguliere trainingen, maar ook om materialen speciaal voor de jeugd aan te schaffen, zoals kleine goals. Een nieuwe wens is een volwaardig speeltoestel bij de kantine van de SBC-voetbalclub. Een dergelijk gecertificeerd speeltoestel met schommel, onderhoud en logboek is al jarenlang een algemeen gedragen wens van de SBC-verenigingsmensen", aldus Willem.

Prijzengeld
"De opbrengsten komen ook ten goede van de carnaval-vierende jeugd", aldus Jasper van Zuuren, voorzitter van Carnavalsvereniging 'De Krutjesrapers'. "Het wordt besteed aan prijzengeld voor de basisschoolkinderen die deelnemen aan de carnavalsoptocht". Naar rato van het aantal deelnemende kinderen worden de bedragen via een verdeelsleutel verdeeld over de basisscholen die meedoen met de carnavalsoptocht. "Mooi om te zien dat daardoor de optocht met de deelnemende basisscholen steeds langer wordt", gaat Jasper verder. Deze mooie actieve deelname aan de carnavalsoptocht stimuleert en verbindt de deelnemende kinderen nog meer met elkaar, naast hun school. Eveneens wordt in samenwerking met Stichting Oase een bijdrage geleverd aan de jaarlijkse activiteiten van de jeugd op het Oranjeveld.

The Big Party
Op 13 april wordt weer een zeer gevarieerde collectie aan kavels aangeboden. De grote klapper van vorig jaar 'The Big Party' wordt wederom aangeboden. The Big Party zal een van de vele favoriete kavels zijn waarop u kunt bieden om deze daadwerkelijk te bemachtigen. Zeker ook andere kavels zullen de spanning ophogen. Het bieden om het bieden en het bieden om te hebben, brengt de sfeer weer tot opzwepende hoogtepunten.

In DeMooiSonenBreugelKrant van 27 maart is al een kavel bekend gemaakt. In deze krant staan wederom een aantal kavels die tijdens de Goederen- en Dienstenveiling worden aangeboden.

Er werd druk geboden op de verschillende kavels (archieffoto 2018)