Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 1d66fb
Foto: 112nieuwsonline
Foto's Brandweer

Brandweeroefening kruispunt Penseelkever/Zebrakever

Son en Breugel - De brandweer van Son en Breugel is vanaf 20.00 uur (2 april) bezig met een brandweeroefening op de kruising Penseelkever/Zebrakever. De kruising werd in zijn geheel afgesloten.

De oefening ziet er heftig uit. Een graafmachientje, een auto met aanhanger en een scooterrijder zijn met elkaar in botsing gekomen. Er zijn drie gewonden gevallen tijdens het 'ongeval'. Een scooterrijder, een voetganger en een agressieve automobilist figureren als lotus-patieënt en bootsen alles zo nauwkeurig mogelijk na, zodat de brandweer kan doen alsof het om een echt ongeval gaat. Volgens het script belandde de scooterrijder in de aanhanger die geladen was met ijzeren palen. De scooterrijder zou gespiest zijn. Het brandweercorps had de handen vol aan dit, in scene gezet, ongeval. 

Er was veel bekijks van bewoners uit de buurt die kwamen kijken wat er aan de hand was. De brandweer had in de groepsapp van Sonniuspark laten weten dat er een brandweeroefening zou komen en nodigde iedereen uit om te komen kijken. 

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>