Afbeelding
Foto: Roy Froma

Wordt Lauren gekozen tot de mooiste 'Miss Teen of Noord-Brabant'?

Algemeen

Son en Breugel - Social media, en dan vooral Instagram en Facebook, zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. Foto's uploaden, laten weten wat je aan het doen bent, iemand feliciteren, vrienden taggen, elkaar op de hoogte houden; het gebeurt allemaal online. Maar ook 'gescout' worden, behoort tot de mogelijkheden.

Redacteur: Emmy Grit

Gescout
En dat heeft de Son en Breugelse Lauren van Summeren gemerkt. Niets vermoedend postte de 15-jarige Lauren haar foto's op Instagram om met haar vrienden te delen. Behalve haar vrienden keken er meer mensen mee op haar account. Lauren werd 'gescout' door de organisatie van de Miss Teen Verkiezing. Lauren ontving een bericht of zij een aantal foto's wilde opsturen en zich wilde inschrijven voor deze Miss-verkiezing. Meer dan 300 meisjes hadden zich aangemeld voor deze verkiezing.

In de race
Hiervan zijn er 100 uitgenodigd voor de tweede ronde. Enkele van deze meisjes zijn, net als Lauren, via social media, gescout. Na de tweede ronde staan 15 Teens (15 t/m 19 jaar) en 15 Beauties (19 tot 26 jaar) in de finale. Ook Lauren ontving na de eerste selectieronde bericht dat ze nog 'in de race' zit om de mooiste Miss Teen of Noord-Brabant te worden. Inmiddels heeft Lauren de voorrondes goed doorlopen en zit zij met nog 14 Noord-Brabantse meisjes in de finale, die op 28 april in Waalwijk worden gehouden.

Meer dan alleen schoonheid
De finale bestaat uit vier onderdelen; een voorstelronde, een bikinironde, een galajurk met hoge hakken-ronde en een 'hashtag-ronde'. "In deze 'hashtag-ronde' moet je iets vertellen over een willekeurig onderwerp dat met de aarde te maken heeft", vertelt Lauren. De Miss-verkiezing draait allang niet meer alleen om de schoonheid van de modellen. Zij moeten zich ook goed kunnen presenteren en laten zien dat zij maatschappelijk betrokken zijn bij de problemen die spelen in de wereld, zoals plastic soep in de oceaan.

Oproep tot stemmen
De goedlachse Lauren hoopt dat veel mensen op haar gaan stemmen. "Het aantal stemmen telt mee in de einduitslag. Des te meer stemmen, des te meer punten. Het stemmen gaat via SMS en bepaalt 20% van de einduitslag. Mensen kunnen stemmen door een sms te sturen aan 3010 met 'Poll Noordbrabant Lauren'. Het versturen van een SMS kost € 1,10. De opbrengst wordt gebruikt om de organisatie van de verkiezingen te bekostigen. De winnaar van iedere provincie gaat naar de landelijke verkiezingen.

Voorbeeld
De onlangs overleden Lotte van der Zee is een voorbeeld voor Lauren. Lotte heeft ook deelgenomen aan de Miss Teen verkiezing. Nadat zij in de provincie Overijssel als mooiste model werd gekozen, werd zij gekroond tot Nederlands mooiste waarna zij verkozen werd tot Miss Teenager Universe.

Voorbereidingen
In aanloop naar de finale heeft Lauren al een traject aan voorbereiding doorlopen. Iedere week gaat ze naar Etten-Leur of Bergen op Zoom om deel te nemen aan de oefendagen, waar ze onder andere bootcamps volgt, advies krijgt over gezond eten en sporten en 'catwalk-les' krijgt. "Inmiddels is er ook een fotoshoot gedaan. Dat was erg leuk om te doen", lacht Lauren.

Goede doel
De Miss Teen (15 tot 19 jaar) en de Miss Beauty (19 jaar tot 26 jaar) verkiezing is gekoppeld aan de Linda Foundation van Linda de Mol. De finalisten steunen arme gezinnen in Nederland. Maar Lauren doet meer om geld in te zamelen voor dit goede doel. "Ik ga op de Koningsmarkt in Son en Breugel staan met een kraam en ga leuke artikelen verkopen. Natuurlijk kunnen bezoekers ook een donatie doen tijdens de Koningsmarkt."

Paasactiviteit
Verder houdt Lauren op Eerste Paasdag een activiteit voor kinderen tot en met 10 jaar in 't Zand. Er worden op deze dag paaseieren verstopt inclusief twee gouden eieren. Deze gouden eieren geven recht op een leuk cadeau. Inschrijven kan via l.a.vansummeren@gmail.com en deelname bedraagt € 4,00 per persoon. De gehele opbrengst is voor de Linda Foundation.

Afbeelding