Afbeelding
Foto: Ingezonden

Waterpoloselecties Argo succesvol

Algemeen

Son en Breugel - De waterpolodames hebben afgelopen weekend de noodzakelijke punten gepakt om degradatie definitief af te wenden. Niemand minder dan PSV was dit keer de ploeg die geen antwoord had op de huidige speelstijl van Argo.

Een verbazingwekkende reeks van winstpartijen wordt hiermee voortgezet door Argo, zelfs met een aantal invallers en zelfs in het grote Pieter v.d. Hoogeband zwembad lijkt Argo niet te kloppen. Met 4-4 in het laatste partje, wist PSV vrij snel de 5-4 op het bord te zetten. Maar in de laatste twee minuten ging Argo erop en erover.

Met een 5-6 overwinning kan er gesproken worden van een verrassende overwinning op papier, echter wie Argo de laatste maanden gevolgd heeft, weet dat dit niet geheel uit de lucht komt vallen. Helaas blijft het maximaal haalbare in deze competitie de zevende plek, met nog twee wedstrijden te gaan is dit zeker haalbaar.

Afgelopen weekend stond het duel tussen Heren 1 en Heren 2 ook op het rooster, daar waar Heren 1 nog kampioen kan worden staat Heren 2 op een mooie achtste plek in de middenmoot. De jeugd van Heren 2 kwam met snel spel verrassend goed uit de startblokken en pakte hierdoor een mooie voorsprong van maar liefst 3-1. Op basis van ervaring wisten de routiniers van Heren 1 al snel de wedstrijd te keren. Tom van Kaathoven was met zijn vijf doelpunten topscoorder namens heren 1, hij bepaalde mede door zijn aandeel de eindstand op 4-11 voor Heren 1.

Uitslagen
B jongens - HZPC/SPIO 2-5
Zeester-Meerval - C gemengd 16-1
DBD - D gemengd 6-3
PSV - Dames 1 5-6
TRB-RES - Dames 2 2-13
Heren 2 – Heren 1 4-11

Programma
Zaterdag in ZIB te Best:
C gemengd - AquAmigos 16:30 uur
B jongens - Merlet/BZPC 17:15 uur
Heren 1 - De Rog 18:00 uur
Dames 1 - De Treffers 18:45 uur
Dames 2 - Zeester-Meerval 19:45 uur

Zaterdag in De Wissen te Helmond:Thalassa - Heren 2 18:45 uur

Zwemmen
Afgelopen zondag hebben vier zwemmers van Argo in het zwembad De Wiemel in Deurne deelgenomen aan de zesde Solo wedstrijd. Hierbij hebben zij twee keer een 1e plaats, één keer een 2e plaats en één keer een 3e plaats behaald. Er zijn zeven persoonlijke records gezwommen.