Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 60bd0a
Foto: ©hartstichting

Son en Breugel geeft voor kinderen die opgroeien in armoede

Son en Breugel - Duizenden vrijwilligers hebben in de week van 15 tot en met 20 april gecollecteerd voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Allemaal hadden ze één doel: een volle collectebus. En dat is in Son en Breugel aardig gelukt.

De acht collectanten haalden hier gezamenlijk € 675,79 op. Een mooi resultaat, maar het kan altijd beter. Voor een dorp als Son en Breugel is het aantal van acht collectanten wel erg weinig. Men hoopt dat er in 2020 meer mensen bereid zijn te collecteren voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede.

Nationaal Fonds Kinderhulp is afhankelijk van giften en donaties. De landelijke collecteweek speelt daarin een belangrijke rol. En de collectanten misschien nog wel de grootste. Want zij zijn degene die het doen. Die tijdsinvestering was het zeker waard, want de inhoud van 1 volle collectebus is al snel goed voor:
- drie keer een mooie pakjesavond
- een goede winterjas
- een dagje uit inclusief openbaar vervoer
- of een gym-outfit inclusief schoenen voor op school

In Nederland groeit één op de twaalf kinderen op in armoede. Dat zijn er 315.000 in totaal. En al snel zo'n 3 per klas. Een onbevangen jeugd of een sociaal vangnet kennen zij niet, volwassen zorgen wel. Niemand die een fiets voor ze koopt als deze kapot gaat of helpt met schilderen van hun kamer als ze het huis uitgaan. Ze slaan verjaardagen en feestdagen over en lopen in de winter nog in dunne zomerkleren. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!

De collectebus gemist? Je kunt Kinderhulp alsnog steunen! Sms 'Geluk' naar 4333. Dan doneer je eenmalig 2,50 euro. Meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp en de collecte vind je op www.kinderhulp.nl.

Spreekt bovenstaande je aan, help dan volgend jaar als collectant. De collecte wordt in 2020 in dezelfde periode gehouden. U kunt zich daarvoor nu al aanmelden bij Ton Verstraaten (0499-476552). Collectanten en gevers, namens alle kinderen, hartelijk dank.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>