Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: af6308
Foto: Ingezonden
Heemkunde

Wie, weet, wanneer en waar?

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

Op de foto met kinderen van de kleuterschool bij de Zusters van Liefde te Son (foto 14218, 24 april jl.) kwam nog een reactie van Rob van der Horst uit Breugel. Hij schrijft: "Zoals u al aangaf betreft het hier zuster Athanasia van Bakel, Athanasia wordt geschreven met een 's' en met een 'h'. Haar roepnaam is Truus van Bakel. Ze is geboren in de Hoogstraat te Gestel (Eindhoven) en trad in 1938 toe tot de congregatie van de Zusters van Liefde toen ze 18 jaar oud was. Op de foto zal ze ongeveer 38 jaar oud zijn geweest." Voorts meldt Rob over zijn oudtante: "Tante Truus ken ik als altijd enthousiaste en lieve zuster die afgewisseld in de congregatiehuizen van de Zusters van Liefde te Schijndel en te Eindhoven woonde. Ik praat over de jaren negentig en de beginjaren van deze eeuw. In 2008 heeft ze haar 70-jarige jubileum als zuster gevierd. In 2009 is ze overleden in Schijndel." Op de website van de Zusters van Liefde (actueel/overleden zusters) staat meer gedetailleerde informatie over zuster Athanasia.

Voor de foto van deze week gaan we terug naar zondag 18 september 1966. In het kader van de door fanfare Pro Honore et Virtute georganiseerde Middenstandsexpositie werden op die dag tussen half een en twee uur met een Sabena-helikopter rondvluchten gemaakt boven Son en Breugel van elk tien minuten. De helihaven was het halfverharde veld in het toenmalige sportpark aan de Europalaan. Door boodschappen te doen bij de plaatselijke middenstand kon men kaartjes verkrijgen waarmee men door loting kans maakte op een gratis rondvlucht. Van alle deelnemers aan deze rondvluchten werden door fotograaf Piet Vriens opnames gemaakt die men al 's avonds in de tentoonstellingstent op het 17 Septemberplein kon afhalen. Op bijgaande foto staan de leden van het college van B&W en de gemeenteraad die zojuist hun luchtdoop hebben gehad. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat onze bestuurders de rondvlucht door de aankoop van boodschappen verdiend hebben, gunnen wij hen deze emolumenten graag. De volgende namen zijn bij ons bekend, v.l.n.r.: onbekend, Leo Schoonderwoerd, Mien Ruijs, Jan van de Ven, onbekend, Bert van Boxtel, burgemeester Paul Steinweg, onbekend, wethouder Peer van Rooij, Jan de Haas, onbekend, onbekend en onbekend. Wat zijn de namen van de zes onbekende personen? U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto N66Heli094 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.
Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.
Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>