Logo mooisonenbreugel.nl
Eva Wiselius op het podium tijdens haar speech    | Fotonummer: 593059
Eva Wiselius op het podium tijdens haar speech (Foto: Wil Feijen)
Foto's

Multi-creatieve muziekschool opent haar deuren

Hoewel Eva Wiselius haar muziekschool Music Dock in september al gestart was, kon de vlag zaterdag 15 juni officieel uit. De hele dag door was het open huis aan de Kanaaldijk Zuid met workshops, demo's en een Grande Opening door burgemeester Gaillard. Buiten waren de kinderen ondertussen druk met het schilderen van een prachtig groot doek, dat een mooi plekje gaat krijgen in de muziekschool.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

Culturele ontmoetingsplek
"De muziekschool is een culturele ontmoetingsplek waar je vrijblijvend kunt binnenlopen om in een goede sfeer je creatieve talenten te uiten en te ontwikkelen", vertelt Eva trots op de open dag. "Vooral het ontdekken door jong en oud, zonder tijdsdruk of muzikaal hokjesdenken, is wat ons onderscheidt van andere muziekscholen."

Kruisbestuiving
In haar feestelijke toespraak benadrukte Eva het belang van de kruisbestuiving tussen zang, dans, theater, musical en de diverse instrumenten waarop je les kunt krijgen. Behalve gitaar, bas en pianolessen is er een goed geluidsisolerende ruimte beschikbaar om drums, percussie of ukelele lessen te verzorgen. "Daarnaast is er door het open podium ruimte voor optredens, (kinder)feestjes, huiskamerconcerten, zangsessies of vergaderingen. Wij bieden lessen op maat aan voor leerlingen van nul tot honderd jaar", aldus de eigenaresse.

Warme steun
Verder sprak Eva haar dank uit voor alle warme steun en hulp die ze heeft ontvangen om deze mooie ruimte aan de haven van de grond te krijgen. Met name de aanwezigheid van Marion Kramer van Part of the Art onderstreepte het multi-creatieve karakter van deze smeltkroes aan kunstvormen.

Opleiding
Samen met haar hechte docententeam heeft singer-songwriter Eva hart voor zowel de mens als de muziek. "In Arnhem ben ik opgeleid aan het Artez Conservatorium. Mede hierdoor ben ik in staat een inspirerende thuishaven te creëren waar kwaliteit, plezier en ontwikkeling hand in hand gaan", vervolgt Eva.

Kweekvijver
In zijn toespraak benadrukte burgemeester Gaillard het belang om een gezonde aanwas jong muzikaal talent te ontwikkelen in een dorp dat behoorlijk vergrijst. "Om toekomstig op onze podia creatieve dorpelingen te hebben die ons trakteren op dans, zang en theater vormt deze muziekschool de perfecte kweekvijver", aldus de enthousiaste burgemeester. Zelf voegde hij de daad bij het woord met de onthulling van een gelikt nieuw elektronisch drumstel op het podium. Hierna volgde een gezamenlijke toast met champagne, een drumdemo, prachtige optredens van de jongste zangeresjes en andere muzikale omlijstingen.

Meer nieuws
Binnenkort zal deze krant nog verder inzoomen op de initiatieven van Eva om meer muziek in de klas te krijgen. Structureel muziekonderwijs voor 1,6 miljoen basisschoolkinderen is een initiatief voor 2020 dat ze van harte ondersteunt. Muziek is een verbindende factor voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert samenwerking, creativiteit, concentratie, woordenschat en taalbegrip, lees- en rekenvermogen, oog-handcoördinatie en omgaan met emoties.

Informatie
Kijk voor meer informatie over alle muzikale activiteiten bij Eva's Music Dock op www.musicdock.nl of neem contact op via musicdock@hotmail.com of 06-49112751.

 

 

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>