Een medewerker overhandigt de hamburger aan Paul Schots (l) en Guust Aldenhove
Een medewerker overhandigt de hamburger aan Paul Schots (l) en Guust Aldenhove Foto: Wil Feijen

(Bio)logische samenwerking

Algemeen

Son en Breugel / Nuenen - Restaurant Kapperdoes, gevestigd in tuincentrum Coppelmans Nuenen, heeft vanaf nu biologische hamburgers van Boerderij De Hofstad uit Son en Breugel op de menukaart. Al langere tijd bestond bij Guust Aldenhoven, verantwoordelijk voor Restaurant Kapperdoes, de wens om lokaal geproduceerd voedsel op de menukaart te zetten. Hiervoor kwam in contact met Paul en Lia Schots van Boerderij De Hofstad.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Boerderij De Hofstad is een biologisch melkveebedrijf waar de 65 koeien vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar zoveel mogelijk buiten in kruidenrijke weides lopen. Het mooie van deze boerderij is dat de koeien, die geen melk meer geven, bij Paul en Lia een 'tweede kans' krijgen. Deze koeien worden verwerkt tot heerlijke biologische vleespakketten van vijf kilo en op bestelling verkocht op de boerderij. Zo kwam ook Guust bij Paul en Lia terecht. "Op boerderij De Hofstad lopen koeien van het typisch Nederlandse ras MRIJ (Maas Rijn IJssel, het oorspronkelijke leefgebied van deze koeien). Deze stevige en robuuste koeien geven goed melk en tegelijkertijd vlees dat rijk en doorleefd (gemarmerd) is. Dit geeft het vlees een volle authentieke smaak."

De hamburgers uit het vleespakket vielen direct bij Guust in de smaak en al snel besloot hij om een samenwerking aan te gaan met 'de boer om de hoek'. Guust: "Allereerst vind ik het belangrijk om lokale ondernemers te betrekken binnen ons concept. Dan weet ik hoe de boer met zijn vee omgaat. Eenmaal gekozen voor deze samenwerking betrekken we deze lokale helden met tekst en uitleg naar onze gasten, zodat ook zij weten waar het vlees vandaan komt en wat ze eten ook echt beter is. Zo doen we dat ook met onze aardbeien, asperges en met blauwe bessen, ons nieuwste concept. Voorheen werkten wij ook met MRIJ-burgers, maar deze hamburgers van boerderij De Hofstad zijn toch echt een klasse apart. Wij serveren twee soorten burgers, met truffelcrème en een gebakken ei en met antiboise van tomaat, salsa, kaas en bacon", aldus Guust.

Kom kijken en proeven
Heeft u al trek gekregen van dit smeuïge verhaal? Kom dan vooral proeven van deze mooie samenwerking bij Tuincentrum Coppelmans Nuenen. Zij zijn alle dagen in de week geopend. Meer informatie over Boerderij De Hofstad vindt u via www.dehofstad.com.