Logo mooisonenbreugel.nl
Archieffoto: Kijk mij nou band tijdens het kioskoptreden in 2018   | Fotonummer: 339ada
Archieffoto: Kijk mij nou band tijdens het kioskoptreden in 2018 (Foto: Wil Feijen)
Muziek

Vier fantastische kioskoptredens in de maand juli

Son en Breugel - De komende weken valt er weer van alles te beleven op de Sonse kiosk op het Kerkplein. Als de weergoden willen meewerken treden onderstaande groepen en artiesten op.

Donderdag 11 juli
14.00 – 16.00 uur The Oldtimers
Het Seniorenorkest The Oldtimers uit Nuenen werd opgericht in 1996. Oprichter en orkestleider is Willie van Bakel. In de afgelopen jaren heeft hij bereikt dat The Oldtimers niet meer weg te denken zijn in de muziekwereld. Begonnen werd met tien leden, het afwisselende repertoire zorgde ervoor dat de band nu uit 24 leden bestaat. Het veelgevraagde orkest trekt voornamelijk ouderen uit de regio. Elke culturele manifestatie in de regio luisteren zij op. Omdat de ouderen tijd over hebben trekken zij ook regelmatig naar België en Duitsland. The Oldtimers spelen een breed en internationaal repertoire van vooral gezellige dans- en luistermuziek.

Vrijdag 12 juli
10.30 – 11.30 uur Kijk Mij Nou Band
Het is een mooie traditie geworden en de leerlingen van de Emiliusschool in Son leven er echt naar toe: een heus openluchtconcert op de kiosk op het Kerkplein op de laatste schooldag. Op vrijdag 12 juli geeft een groep van de jongste leerlingen samen met de Kijk Mij Nou Band van 10.30 tot 11.30 uur voor de twaalfde keer alweer een concert op het Kerkplein. De Kijk Mij Nou Band is een muziekgroep, samengesteld uit leerlingen van de Emiliusschool in Son, een instituut voor meervoudig gehandicapte jongeren. De band is een aantal jaren geleden opgericht met de achterliggende gedachte, dat het niet alleen leuk moet zijn om met muziek bezig te zijn, maar dat daarnaast nog aan allerlei andere doelen gewerkt kan worden. Elke vrijdagmorgen repeteert de band onder leiding van de docenten Annelies en Rob Hilgerdenaar en Benjo Plandsoen, die ook in hun vrije tijd geen onbekenden in de Sonse muziekwereld zijn. De jongste groep staat onder leiding van Erik v.d. Ven. Natuurlijk wordt er af en toe opgetreden, maar het jaarlijkse concert in de kiosk vlak voor de grote vakantie vormt toch elke keer wel weer het hoogtepunt.

Zaterdag 20 juli
20.00 – 22.00 uur Duo Pastinakel
Pastinakel is een duo dat bestaat uit Terry Emons (contrabas) uit Veghel en Pieter van den Boom (gitaar) uit Son. Deze twee muzikanten begonnen hun samenwerking ruim 10 jaar geleden in de docentenband aan het Fioretti College in Veghel. In de loop der tijd speelden ze vele evergreens, waarvan nu op het repertoire staan liedjes van onder andere The Beatles, Stones, Dire Straits, Elvis, Santana, The Eagles, tot Avicii.

Dinsdag 23 juli
19.30 – 21.30 uur Wa'n Klank en Just4fun
Op dinsdag 23 juli zal blaaskapel Wa'n Klank traditiegetrouw de zomerstop inzetten met een optreden op kiosk De Sonnestrael. Wa'n Klank bestaat al sinds 1983 en al sinds de komst van de kiosk luidt Wa'n Klank de zomerstop in. Dit jaar zullen zij ook weer worden bijgestaan door Just4Fun uit Eindhoven, een kleurrijk muzikaal gezelschap. Het wordt dus weer een waar muzikaal feest. Wa'n Klank treedt van 19.30 tot 20.30 uur op, daarna is het de beurt aan Just4Fun tot 21.30 uur. De naam Just4Fun geeft aan waar de band voor staat: muzikaal plezier voor de muzikanten zelf en voor het publiek staat voorop. Met de uitgebreide bezetting, het aansprekende repertoire, en zeker niet te vergeten het enthousiasme van de leden, zorgen ze voor een memorabel optreden. Zeker buiten komt de band prima tot zijn recht: op muziekfestivals, braderieën, en zeker ook sport- en cultuur evenementen.

Voor alle optredens geldt, dat ze alleen doorgaan met goede weersomstandigheden. De toegang is gratis.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>