Logo mooisonenbreugel.nl
Han van Galen (r) en zijn collega Jason Peeters (l) van Autobedrijf Van Galen   | Fotonummer: f190fe
Han van Galen (r) en zijn collega Jason Peeters (l) van Autobedrijf Van Galen (Foto: Wil Feijen)
zakelijk

Autobedrijf Van Galen viert tienjarig jubileum

Son en Breugel - Dit jaar bestaat het autobedrijf van Han van Galen tien jaar. Han is begonnen in Geldrop, maar na twee jaar heeft hij zich gevestigd in zijn geboortedorp Son en Breugel. Eerst aan de Kanaalstraat en nu op Ekkersrijt. Han is geen doorsnee autoverkoper: "Natuurlijk moet je auto's verkopen en geld verdienen. Anders kun je geen zaak runnen. Maar ik vind het tien keer belangrijker dat mensen hier een auto kunnen kopen die bij hun situatie en hun portemonnee past. Dat stemt mij tevreden."

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Han van Galen stapte tien jaar geleden in de autobranche. Daarvoor had hij met veel plezier en dankbaarheid bij Van Gerven BV gewerkt. Door een burn-out kwam hij thuis te zitten: "Je maakt dan de balans op. Ik kreeg de mogelijkheid om een beroepskeuzetest te doen en daar kwam mijn passie voor auto's duidelijk naar boven. Ik ben toen in het diepe gesprongen en ben een autobedrijf in Geldrop begonnen. Je springt écht in het diepe. Maar met vallen en opstaan ben ik gekomen tot waar ik nu sta."

Meedenken
Han denkt graag met de klant mee: "De ene klant heeft meer geld te besteden dan de andere klant. En de ene klant zit dagelijks veel op de weg en de andere klant heeft bij wijze van spreken alleen een auto nodig voor af en toe een ritje. Samen kijken we dan naar de auto's die hier staan en of er één bij de klant past. Ik heb auto's in de prijsklasse vanaf zevenhonderdvijftig euro tot ongeveer vijfduizend euro, met af en toe een uitschieter tot tienduizend euro. Ik vind het belangrijk om ook auto's in een goedkopere prijsklasse te hebben. Ik gun ook die mensen een fatsoenlijke auto. Een auto waarmee ze vooruit kunnen. Wil de klant een duurdere auto? Er staan op deze locatie ook auto's van Metafa Holland Cars (TrendyCars) waardoor we de klant een breed assortiment kunnen aanbieden."

Samenwerken
Han is blij met TrendyCars op deze locatie: "Bij afwezigheid van één van ons nemen we elkaars zaak even waar. Ik zou willen dat we in Son en Breugel met alle garages meer zouden samenwerken. Als een klant bij ons geen auto kan vinden, dan stuur ik hem door naar een andere garage in Son en Breugel. Ik ben maar al te blij dat iemand van buitenaf de moeite neemt om in ons dorp naar auto's te komen kijken. We moeten zorgen dat die klant dan ook kan slagen in Son en Breugel. En als dat niet bij mij lukt, dan hoop ik dat hij elders in ons dorp slaagt. Ik zou graag zien dat andere ondernemers ook wat meer doorverwijzen. Ik heb vooral auto's in een lagere prijsklasse en hoop dat als klanten elders shoppen en niet slagen dat die ondernemer ze dan doorstuurt naar mij. Dan helpen we de klant en we helpen elkaar als ondernemer."

Wat Han van Galen betreft blijft hij de komende tien jaar in de autobranche werken. Op naar een nieuw jubileum. Maar voor nu: proficiat met dit tienjarig jubileum.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>