Logo mooisonenbreugel.nl
Stichting Meedoen ontving een mooie bakfiets   | Fotonummer: 476291
Stichting Meedoen ontving een mooie bakfiets (Foto: Adrie Neervoort)
Evenement

Drakenboot Festijn krijgt vervolg in 2020

Son en Breugel - Het Drakenboot Festijn dat op zondag 30 juni voor het eerst heeft plaatsgevonden in Son en Breugel was volgens de organisatie, zoals u ook al in deze krant heeft kunnen lezen, een groot succes. Jong en oud heeft aan de kade van de Sonse Jachthaven in de zon van de wedstrijden genoten en van de verschillende activiteiten die op en rondom het Wilhelminakanaal plaatsvonden.

Het festijn werd georganiseerd door Rotary Son en Breugel om geld in te zamelen voor Stichting 2109 en Stichting Meedoen. Het was een dag vol spannende bootraces op het water en activiteiten aan de kade. Direct na de eerste contacten over de mogelijkheden voor een dergelijk evenement in Son en Breugel bleek iedereen enthousiast. Zowel de gemeente als veel ondernemers beloofden hun medewerking.

Sponsoren
Ook Rendac en de Rabobank waren meteen enthousiast en zegden als hoofdsponsors hun steun toe. Met de inspanningen van De Sonse Jachthaven, Pieter Foolen Licht en Geluid en veel andere ondernemers en vrijwilligers werd het terrein aan de Sonse Haven omgetoverd tot een ontmoetingsplaats waarvandaan de gehele drakenbootrace goed te volgen was.

Twee goede doelen
Meer dan 2000 bezoekers bezochten het evenement waar achttien teams in boten streden om de eerste prijs. Na afloop werd de balans opgemaakt en kon er gekeken worden hoeveel geld er was ingezameld voor Stichting 2109 en Stichting Meedoen.

Cheque en cadeau
Dinsdag 24 september was het zover. Tijdens de bijzondere ledenvergadering van de Rotary Son en Breugel werd een bedrag van vijfduizend euro geschonken aan Stichting 2109 en kreeg Stichting Meedoen een geweldige bakfiets die al langer op het verlanglijstje stond.

Drakenboot Festijn 2020
Voor aanvang van de eerste Drakenboot Festijn in Son en Breugel sprak Rotary Son en Breugel al de wens uit dat zij er graag een jaarlijks terugkerend evenement van willen maken. Met trots werd bekendgemaakt dat het volgende Drakenboot Festijn op 28 juni 2020 plaats gaat vinden in Son en Breugel.

Aanmelden kan nu al, stuur daarvoor een mail naar www.drakenbootfestijn.nl 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>