Logo mooisonenbreugel.nl
Nico Hulkenberg (l) en Erik Foolen (r) de koper van de kavel   | Fotonummer: a51e15
Nico Hulkenberg (l) en Erik Foolen (r) de koper van de kavel (Foto: )
Goederen en Dienstenveiling

Erik Foolen verzilvert kavel Goederen- en dienstenveiling

Son en Breugel - Erik Foolen en Wiljan van Es waren onlangs te gast bij de kwalificatie van de Formule 1 op het Belgische circuit Spa Francorchamps met landgenoot Max Verstappen. Het weer was voortreffelijk en zelfs de zonnebrand was nodig. Na aankomst op het circuit konden de heren genieten van verschillende klassen autosport met als hoogtepunt van de dag de officiële kwalificatie van de Formule 1.

Na de eerste twee afvalronden waren er nog tien snelle rijders over in Q3 die de posities van de eerste, poleposition, tot plaats tien moesten verdelen. Max Verstappen had zijn plaats in Q3 verdiend. Maar in Q3 gaat het echt om de punten. Na een spannende kwalificatie werden de posities verdeeld. Ferrari eiste de eerste startrij op met Charles Leclerc op poleposition. Kort daarop, op een vijfde positie, was het Max Verstappen met zijn Red Bull Racing bolide op iets meer dan een seconde van Leclerc.

Direct na de kwalificatie waren Erik en Wiljan te gast bij Roel Engel van Grand Prix Tours die de heren meenam naar de heilige grond van een formule 1 event; het F1 paddock. Na binnenkomst in het exclusieve paddock volgde een rondleiding waar rijders zoals Max Verstappen en Lewis Hamilton rondlopen en waar alle teams hun gigantische motorhomes hebben opgebouwd. Na de rondleiding door het paddock waren ze te gast bij het team van Williams, in de pitbox (garage). Hier werd uitgelegd wat er zoal gebeurt en hoe de werkwijze was. Ook kregen ze te zien waar de tactische staf zit en hoeveel banden een F1 team bij zich heeft. Er lagen wel honderd banden en er werkten circa tachtig mensen aan twee auto's. Vanwege de crash van Robert Kubica was er volop activiteit in de pitbox van Williams.

Helaas vond er tijdens het bezoek een zware en zeldzame fatale crash plaats op het circuit tijdens de race van de Formule 2. Bij deze crash kwam de 22-jarige Franse coureur Antoine Hubert om het leven. Door de crash werd direct de race gestopt en niet meer hervat.

De sfeer in het paddock werd beïnvloed door deze zware crash, maar toch waren de coureurs van Williams beschikbaar voor een meet-en-greet. In de hospitality motorhome van het Williams Racing team werd er, onder het genot van een koud biertje, kennis gemaakt met Robert Kubica en George Russel. Als afsluiting van de tour stond er een heerlijk luxe viergangendiner op het programma. Met een geweldige en unieke ervaring rijker zijn de heren dezelfde avond huiswaarts gekeerd.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>