Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: ea8e8f
Foto: Heemkundekring
Heemkunde

Wie, wat, waar en wanneer

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

Op de vorige foto in deze rubriek waren enkele leden van het Katholiek Thuisfront afdeling Son te zien. Twee van de vier personen op de foto zijn bekend, namelijk VéGé-winkelier Jan Vriens en kapelaan Schreuder. Abusievelijk schreven wij dat Jan Vriens links staat maar dat moet natuurlijk rechts zijn. Wim van Tits wees ons terecht op deze fout. Blijft natuurlijk de vraag: wie is de lange man links en wie zit er op de voorgrond op een stoel? Misschien wilt u nog eens een keer goed kijken naar foto 77482 in onze collecties foto's op de website van de Heemkundekring.

Op de foto van deze week staat een auto (Ford?) uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Op de linkerzijde van de auto staan de woorden TAXI en BEZETTING, en achterop kan men lezen IK LOOP OP KOLEN. Hier wordt dus duidelijk verwezen naar de Tweede Wereldoorlog toen er op zeker moment geen benzine meer verkrijgbaar was. In dit geval wordt de auto blijkbaar op kolen gestookt, hout als brandstof kwam ook veel voor. Of het vehicle echt kon rijden is onbekend maar er kwam in ieder geval een behoorlijke rookpluim uit de schoorsteen links bij het voorwiel. De auto staat voor café Keeren-Doomen aan de oostzijde van de Pastoor van Ravensteijnstraat (nu Nieuwstraat) dichtbij het kanaal. Bij het café hangen de vlaggen uit en links van de auto kijkt een jongen toe gekleed in een plusfour (beter bekend als drollenvanger). Uit al deze waarnemingen maken wij op dat het hier moet gaan om een feestelijke optocht ter herdenking van de bevrijding, vermoedelijk die van 1954. De hamvraag is: hoe heet de man op klompen die links bij de auto staat? Mocht u de jongeman met plusfour herkennen dan zou dat helemaal fantastisch zijn. U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 21230 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>