Logo mooisonenbreugel.nl
Willem bij één van zijn schilderijen   | Fotonummer: 6fb9ff
Willem bij één van zijn schilderijen (Foto: Wil Feijen)
Kunst

Kunst niet geschikt voor boven de bank

Son en Breugel - Allround kunstenaar Willem Berkers uit Son en Breugel hield zaterdag 2 en zondag 3 november zijn Poppup expositie. De expositie 'Afweerzin' bestond uit een aantal schilderijen en een enkel beeld confronteerde de bezoeker op kunstzinnige, maar zeker niet zachtzinnige wijze op enkele wrede gebeurtenissen in de wereld.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

"Zeker geen schilderijen voor boven de bank", aldus Willem. "Als bezoeker zie je eerst de schoonheid van het werk, maar toch is er de twijfel. Iets klopt er niet aan het plaatje." Een korte uitleg legt het schilderij uit en shockeert, want het blijkt inderdaad om die ene gruwelijke gebeurtenis te gaan die de wereld overging. Dat beeld voor altijd gevangen in het geheugen, komt weer terug als naar het schilderij gekeken wordt en de schoonheid maakt plaats voor gruwel en waanzin.

Serie van negen
Een serie van negen schilderijen toont de bezoekers duistere wereldleiders die het met het vrije woord en het vrije beeld niet zo nauw nemen, volgens Willem. Hij toont ze geheel in zwart geverfd en toch vaag zichtbaar. Willem noemt ze de 'Galerie der Zwarte Prinsen uit Duistere Rijken'. Het is maar een greep uit het aantal wereldleiders dat vaak verantwoordelijk is voor de verschrikkingen in de wereld.

Nauwelijks zichtbaar
De wereldleiders die juist vaak op de voorgrond staan, worden nu geheel in zwart en nauwelijks zichtbaar weergeven, bij Willem krijgen ze het podium dat ze verdienen. Nauwelijks zichtbaar, maar genoeg om ze te herkennen en te waarschuwen. Zoals zo vaak is het Willem weer gelukt om zijn bezoekers in verwarring te brengen. Ook nu is het eigenlijk niet wat je denkt, maar is er weer die diepere laag. Wilt u meer werk van Willem zien, kijk dan eens op: www.willemberkers.com.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>