Logo mooisonenbreugel.nl
Kees Breel   | Fotonummer: 6c0cc7
Kees Breel (Foto: Wil Feijen)
Evenement

Word vrijwilliger tijdens het IJsfeest

Son en Breugel - Heb je zin om samen met de enthousiaste vrijwilligers feest te vieren op of naast het ijs? Je kunt zo als vrijwilliger een steentje bijdragen aan dit gezelligste outdoor feestje van Son en Breugel. Gelijktijdig kun je ongedwongen kennis maken met vele dorpsgenoten die ook graag de warme sfeer proeven op de koude ijsvloer onder de kerktoren.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

"Al jaren is dit evenement voor jong en oud een doorslaand succes. Zoiets komt echter niet zomaar aanwaaien, maar is het resultaat van de hartverwarmende inzet van vierhonderd dorpsgenoten", aldus de 63-jarige Kees Breel, die verantwoordelijk is voor de inzet van deze onmisbare schakels. "Vrijwillig zetten zij zich totaal 24 dagen belangeloos in. Per dag is sprake van vier dagdelen waarvoor ook vijf enthousiaste sfeermakers nodig zijn." Kortom van 13 december tot 5 januari zoekt de organisatie van het ijsfeest naar de invulling van vierhonderd diensten. Naast het bevorderen van een leuke sfeer waarin iedereen kan genieten van klimaatneutraal kunstijs zijn er pakweg vijf taken die de vrijwilligers uitvoeren. Naast kassabediening en de uitgifte/inname van schaatsen is er behoefte aan vrijwilligers en ijsmeesters die toezicht houden op het ijs en de toegangscontrole regelen op de baan.

Feestavond
Zowel inwoners die dit jubileumjaar al tien jaar op de ijsbaan meedraaien tot aan dorpelingen die pas een blauwe maandag in ons sfeervolle dorpje wonen. Allen beleven ze veel plezier aan dit leuke werk in een prachtige ambiance. Elk jaar wordt speciaal voor alle vrijwilligers een leuke vrijwilligersavond georganiseerd, waarin ze figuurlijk in het zonnetje worden gezet. Daarnaast krijgen deze kanjers een kekke en zeer herkenbare warme bodywarmer in bruikleen.

Kneepjes van het vak
"De nieuwkomers worden standaard gekoppeld aan een 'oude rot in het vak' en krijgen zo in no time de kneepjes van het vak geleerd. De vrijdag, zaterdag en zondagmiddag zijn natuurlijk traditioneel supergezellig in verband met de drukte. Daarnaast zijn er diensten die moeilijker in te vullen zijn zoals de Kerstdagen en sommige andere avonden", vervolgt Kees als 'Planner van de vrijwilliger'.

Zelf aangeven
Iedereen is vrij om aan te geven wanneer hij zijn dienst graag wil draaien, of misschien zelfs vaker dan één keer wil genieten van die unieke sfeer op het Kerkplein. Er zijn ook vriendengroepen of verenigingen zoals een voetbalteam, de Lions Club of de Ladies Circle die graag samen een shift draaien. Gelukkig heeft Kees een prachtig programma ontwikkeld, waarin al deze voorkeuren keurig opgenomen kunnen worden.

Samenwerking
"Ook onze intensieve samenwerking met de gemeente, jeugdwerkers van de LEVgroep, BOA's en politie werpt zijn vruchten af, waardoor er vrijwel nooit sprake is van een ongezellige sfeer. Vooral de eerste week waarin de basisscholen overdag hun gymles invullen op het ijs, is prachtig. Ik heb het meegemaakt dat aansluitend op het schoolschaatsen de groep 8 leerlingen zich ontfermden over de kinderen van Zonhove; toen was het 'hek pas echt van de dam'. Deze integratie van jeugd in ons dorp is compleet als ze samen pret maken. Een glimlach van oor tot oor als de jeugd in hun rolstoel over het ijs wordt gejaagd door leeftijdsgenootjes op de schaats. Eerst nog schuchter en voorzichtig maar voor de echte fun kan het natuurlijk niet hard genoeg gaan!"

Kom op en meld je aan als vrijwilliger!!! Aanmelden kan via www.ijsfeestsonenbreugel.nl. Mocht je daarnaast vragen hebben dan kun je deze aan Kees stellen door een mail te sturen aan vrijwilliger@ijsfeestsonenbreugel.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>