Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 65c323
Foto:
Activiteit

Ars Longa 'Brexit' filmavond 'The Imitation game'

Son en Breugel - Elk halfjaar toont Ars Longa drie films rond een thema. Dit najaar is het thema 'Brexit: typisch Engels'. De filmavond met 'The Imitation game' wordt op 12 november gehouden in La Sonnerie, Nieuwstraat 45, Son en Breugel. De laatste filmavond wordt gehouden op 26 november.

In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer.

De film wordt voorafgegaan door een korte inleiding door Bär Hanraets. Toegang: leden 2 euro, niet leden 3 euro.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>