Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 24af60
Foto: Ingezonden
Muziek

Geslaagd muziekmatinee voor Sonore

Son en Breugel - Sonore hield zondag 27 oktober haar jaarlijks concert voor de club van vrienden om hen te bedanken voor hun financiële ondersteuning in de zaal van Café-Restaurant De Zwaan in Son en Breugel.

Voor de muzikanten van Sonore de bekroning op een jaar van hard werken aan het repertoire, want 2019 is een turbulent jaar geweest voor het orkest. Januari begon onstuimig met een dirigentenwisseling. Gelukkig hebben muzikanten veelal goede contacten in de regio en in no-time was Sonore weer voorzien van een dirigent, te weten Tini van Dommelen, die zijn jarenlange muzikale ervaring wilde benutten om van het ingedutte Sonore weer een gedreven orkest te maken.

In de loop van 2019 moest het orkest ook afscheid nemen van zes zeer gewaardeerde muzikanten. Allen moesten om gezondheidsredenen een stapje terug doen en het was duidelijk dat deze beslissing met moeite genomen werd. Het mag gezegd worden, na een kleine tien jaar of zelfs ruim twintig jaar lid geweest te zijn, valt dat zwaar. In alle secties was het verlies merkbaar en kwam de vraag: hoe nu verder? Sonore mag zich gelukkig prijzen, inmiddels hebben zich zes nieuwe muzikanten aangemeld en is het orkest weer op volle sterkte. Was het orkest voorheen overwegend een mannenclub, met de nieuwe aanwinst is het vrouwengehalte flink gestegen.

In de afgelopen maanden heeft Tini met de muzikanten hard gewerkt om, tussen de optredens in verzorgings- en verpleeghuizen door, een mooi programma voor het vriendenconcert te maken en met succes. Samen met mandoline- en accordeonvereniging Echo van het Zuiden is een luchtig en vlot programma ten gehore gebracht. Een veel gehoord compliment was dat Sonore in muzikaliteit en enthousiasme enorm veranderd is en dat is natuurlijk geweldig om te horen. Bestond het repertoire voorheen vooral uit polka's, walsen en marsen, met het opfrissen van het repertoire is meer plaats gemaakt voor lichte en populaire muziek. Al met al een hele verandering in 2019.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Sonore? Dan wordt u uitgenodigd om lid van de Vrienden te worden. U kunt zich aanmelden via sonore.orkest@gmail.com.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>