Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: a90b3e
Foto: Ingezonden
Muziek

Kerstconcert projectkoor QuodLibet

Son en Breugel - Kerst staat voor projectkoor QuodLibet in het teken van herkenbare, traditionele kerstliederen. Het is een handelsmerk geworden. Elk jaar weten ze daarmee het publiek te verrassen. Dit jaar vindt het kerstconcert plaats op 14 december om 19.30 uur in De Boerderij, Leeuwstraat 2 in Breugel. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Projectkoor QuodLibet bestaat uit een groepje muzikale vrienden die sinds december 2004 in wisselende samenstellingen op gezette tijden concerten geeft. Sfeervolle kerstconcerten en bijzondere themaconcerten waarin een componist centraal staat. Hierbij geholpen door een groep geweldige instrumentalisten die ze in de loop van de jaren 'Friends' zijn gaan noemen.

Die instrumentalisten komen uit verschillende orkesten uit de regio. Tevens komen de zangers uit verschillende koren uit de omgeving. Kerst werd de eerste jaren geleid door Ko van Geldorp uit Eindhoven. Vanaf 2010 kwamen er themaconcerten bij. Deze stonden onder leiding van Marion de Wit uit Mierlo. Vanaf 2012 ging Marion de Wit ook de kerstconcerten doen.

Dit jaar bestaat het projectkoor 15 jaar en dat wordt gevierd. Speciaal voor het jubileum zijn een tweetal solisten gevraagd om met wat bekende kerstaria's het jubileum extra glans te geven. Een aantal 'Friends' is ook van de partij. Er is ook nog een speciale verrassing; QuodLIbet zingt niet alleen over de drummerboy en patapan, maar er is een echte drummerboy gevonden om mee te doen in traditioneel uniform.

Dirigent Marion de Wit
Marion de Wit studeerde allereerst dwarsfluit aan het Tilburgs conservatorium, waarna zij lesgaf en in enkele symfonieorkesten speelde. In Utrecht, Arnhem en Nijmegen studeerde zij af voor koor- en orkestdirectie, koor en communicatie en coaching. Daarnaast gaf zij cursussen voor koristen. Momenteel dirigeert Marion de Wit diverse koren in de regio en werkt zij als koorcoach.

Op 16 mei 2020, om 15.00 uur, hoopt QuodLibet tijdens 'Muziek in de Cathrien' weer een prachtig concert te geven. Dan staat componist Schubert centraal.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>