Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b8fbb6
Foto: ©Heemkundekring Son en Breugel
Heemkunde

Wie, wat, waar en waneer?

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

De onbekende speler op de foto van het SBC-team (foto 74158, editie 13 november 2019) blijkt Jan Rovers te zijn. Leo Verhappen, Moos van der Heijden en Jack Saris wisten dit te melden. Leo kon hier nog aan toevoegen dat het vermoedelijk gaat om een kampioenschap van SBC 5. Jack schatte het jaartal op 1972.

De foto van deze week toont een gemoedelijk tafereeltje van omstreeks 1950 van smederij Huub Bakens aan de Pastoor van Ravensteijnstraat (nu Nieuwstraat) in Son. Huub en zijn personeel komen even buiten een luchtje scheppen en uitrusten van de vermoeienissen van de zware arbeid. De jongeman met de fiets, links op de foto, komt voor de gezelligheid een praatje maken. Rechts van de fietser zit Huub en daar weer rechts van zit zijn knecht. Tegen de deur van de smederij leunt Louis Houtermans senior die de pauze benut om een sigaretje te roken. Langs de benen van Louis gluurt zijn zoon Jan naar de fotograaf. Binnen in de smederij is nog net een landbouwmachine (tractor?) te herkennen die gerepareerd moet worden. De vraag luidt: wie is de jongeman met de fiets en hoe heet de knecht van Huub? U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 78591 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>