Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 1bc6c2
Foto: Wil Feijen
Foto's

IJsfeest kijkt al even terug tijdens sponsoravond

Son en Breugel - Het bestuur van het IJsfeest in Son en Breugel gaf vorig jaar aan dat het IJsfeest nog meer een ontmoetingsplaats voor iedereen moest worden. De plaats waar verschillende mensen uit Son en Breugel samen komen en waar iedereen aan mee kan doen. 

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Om dit mogelijk te maken heb je meer nodig dan een idee. De juiste mensen die als vrijwilliger, bestuurslid of sponsor ook achter dit idee staan zijn dan heel belangrijk. Het IJsfeest is ook een ontmoetingsplek voor de ondernemers uit het dorp. Gelukkig heeft het feest dit jaar weer op brede steun kunnen rekenen van bedrijven die financieel, of in de vorm van diensten, hun bijdrage aan het evenement geleverd hebben. Om de bedrijven en instellingen hiervoor te bedanken werd er door het bestuur een speciale sponsoravond georganiseerd. 

Een trotse Peter Bergmans van de stichting IJsfeest Son en Breugel vertelde donderdag 2 januari de aanwezige sponsoren van het IJsfeest dat het idee om er nog meer dan het al was een ontmoetingsplek voor iedereen van te maken, was gelukt. Namens het bestuur van het IJsfeest kregen de sponsoren voor hun bijdrage van dit jaar een avond aangeboden om ze te bedanken. Ze werden bedankt met een hapje een drankje en een hilarisch optreden van twee stand up comedians Mino van Nassau en Chris van der Ende uit Den Haag.

De tiende editie van het IJsfeest duurt nog tot en met zondag 5 januari, maar kan nu terugkijken op een succesvolle editie.
Daarom even wat feiten: Met ruim 650 m3 ijs is het de grootste baan in de omgeving. Tevens ook de ijsbaan met de laagste toegangsprijs. In totaal zijn er nu al in ruim 15.000 schaatsers geweest. Er zijn er 550 passe-partouts in omloop, 30 procent van de jeugd in de leeftijd, tussen de 5 en de 16 jaar  uit Son en Breugel heeft een passe-partout . Aan het schoolschaatsen hebben zo'n 1.250 kinderen van de basisscholen uit Son en Breugel meegedaan. In totaal waren ruim 100 vrijwilligers actief samen met 15 stagiaires draaiden zij meer dan meer dan 2000 uur. Op de achtergrond hadden politie en boa's natuurlijk ook een rol. 

Zaterdag 4 januari is er weer het Bierpull curlen op de IJsbaan en eindigt zondag 5 januari om 18.00 uur het IJsfeest in Son en Breugel. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>