Logo mooisonenbreugel.nl
Toon Simpeltoon een van de vele artiesten bij Snow Radiop bij Snow Radio   | Fotonummer: 73b704
Toon Simpeltoon een van de vele artiesten bij Snow Radiop bij Snow Radio (Foto: AdrieNeervoort)
Algemeen / Son & Breugel

Geen geld meer voor het goede doel na Snow Radio

Son en Breugel - De derde editie van Snow Radio in Son en Breugel heeft niets opgebracht voor het goede doel. Snow Radio vond van 26 december tot en met 29 december plaats vanaf de geheel nieuwe locatie, het Vestzaktheater. Al voordat de eerste uitzending van start ging, was er al veel onenigheid: de penningmeester vertrok en er was een financiële claim van een leverancier. Ook bleek dat de organisatie dit jaar geen subsidie kreeg van de gemeente Son en Breugel.

Redacteur: Adrie Neervoort

Samen met Astrid van den Biggelaar en Peter Jan Mischke vormt Toine Buijtels het bestuur van stichting Snow Radio. Toine is tevens medeoprichter van de stichting. "We spreken van een klein drama. Door al het geouwehoer en vals spel van de gemeente plus iemand die beweert nog geld tegoed te hebben, moesten we zelfs onze reserves aanspreken. Hierdoor is er geen geld meer over om te doneren aan de KinderVakantieSpelweek, het goede doel van dit jaar", aldus Toine.

Belangeloos
Tijdens Snow Radio heeft een aantal bands en artiesten belangeloos opgetreden en kon er door het publiek een plaatje worden aangevraagd. Tevens was er een loterij en konden bezoekers een vrijwillige donatie doen. Dit alles om geld op te halen voor het goede doel. Ondanks de inzet van het nieuwe bestuur én de uitzending met optredens in het Vestzaktheater is dat doel dus niet bereikt.

Verhuizen
Eerder liet het bestuur in een artikel in deze krant al weten dat het verhuizen van de kiosk naar het Vestzaktheater best een radicale stap mocht worden genoemd. 'Er zullen mensen blij zijn, en er zullen mensen minder blij zijn, dat beseffen we. Maar de bedoeling is dat we daar niet voor onszelf gaan staan, maar voor mensen die een duwtje in de rug nodig hebben. Vriend of geen vriend, werk samen om iets moois te bereiken, want samen sta je sterk!', staat te lezen in dat artikel.

Volgend jaar weer
Hoewel de teleurstelling bij Toine groot is, denkt hij wel dat er volgend jaar weer een Snow Radio zal plaatsvinden. "We hebben helemaal niet zo slecht gedraaid en de reacties over de nieuwe opzet waren goed." Toine geeft aan dat hij juridische stappen gaat nemen tegen enkele oud-bestuursleden en er loopt volgens hem ook nog een bezwaar bij de gemeente tegen het niet geven van subsidie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>