Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 44c341
Foto: ©Heemkundekring Son en Breugel
Heemkunde

Wie, Weet, Waar en Wanneer

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

De onbekende jongeman met fiets bij smederij Hub Bakens (78591, editie 27 november) is inmiddels bekend. Het blijkt Wim van Rooij (1932-1917) te zijn. Hij was na de oorlog toneelspeler in het plaatselijke toneelgezelschap en zou later zelfs furore maken als acteur en regisseur bij de Haagse Comedie.

Dan de vorige foto in deze rubriek (30051, editie 11 december). Hier sloegen wij de plank volledig mis. Natuurlijk ging het hier om kapper Harrie van de Ven en niet om Martien van Osta. Vele lezers reageerden en wezen ons terecht op de persoonsverwisseling. Ons verzoek is om vooral te blijven reageren als u aanvullingen of correcties hebt. Alleen zo kunnen we onze gegevens verbeteren. We gaan niet alle namen noemen van de mensen die belden of mailden maar voor een persoon maken we een uitzondering, namelijk voor Sjan van de Ven, de dochter van Harrie. Zij verzekerde ons dat de foto genomen is in de oude kapperszaak aan de Pastoor van Ravensteijnstraat. De zaak zat naast het pand van de familie Van de Weijdeven. Omstreeks 1964 verhuisde kapper Van de Ven naar een nieuw pand aan de overkant van de weg (die inmiddels omgedoopt was tot Nieuwstraat). De naam van het jongetje dat geknipt wordt, zou Albert Bosch zijn. Maar niemand kon ons dat bevestigen. Als u de foto met de correcte omschrijving nog eens wilt zien en nalezen, zoek dan naar foto 12327 op onze website.

Voor de foto van deze week gaan we terug naar eind jaren vijftig. Drie dames lopen op de Pastoor van Ravensteijnstraat in Son en zijn op weg naar huis na een kerkbezoek. Achter hen rechts het huis van Van Vroonhoven en daarnaast dat van Van Amstel. Links loopt Annie van de Laar met rechts naast haar haar (pleeg)moeder mevr. Van de Laar, echtgenote van het hoofd van de jongensschool. De vrouw geheel rechts is ons onbekend. Weet u misschien hoe ze heet? U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 77536 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>