Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 857d07
Foto: Ingezonden
Algemeen / Son & Breugel

Taalles voor ouders

Son en Breugel - Sommige ouders volgen al meer dan een jaar Nederlandse les op de basisschool. De inhoud van de lessen sluit altijd aan op de thema`s van de basisschool. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere opvoeding, afspraken en regels op school, nieuwsbrieven, schoolvakken, toetsing, thematisch werken en voorlezen.

Ouders weten beter wat er van hen verwacht wordt in het Nederlandse onderwijs. Sommige ouders zien veranderingen bij hun kinderen doordat zij meer bezig zijn met de Nederlandse taal, andere ouders helpen meer op school, en er zijn zelfs ouders die door de taalles zelf weer zijn gaan werken of naar school zijn gegaan.

De taallessen zijn gratis en worden met een subsidie van het ministerie van OCW bekostigd in samenwerking met basisschool De Harlekijn, De Regenboog, Groene Kids in town 'Op de Hoek', de gemeente en taalschool Stavoor. Vluchtelingenwerk Son en Breugel heeft samen met stichting lezen en schrijven ook vrijwilligers opgeleid die werken met een speciaal programma over ouders en hun kinderen. Dit doen deze vrijwilligers één op één of in de conversatielessen vrijdag in het gebouw aan de Genovevastraat.

Heb je vragen, of wil je ook deelnemen? Neem contact op met femke@femnomenaal.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>