Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: e300b9
Foto: Adrie Neervoort
Algemeen / Son & Breugel

Geen regenboogzebrapad in Son en Breugel

Son en Breugel - In veel gemeenten wappert op vrijdag 11 oktober, nationale Coming-Outdag, de regenboogvlag bij gemeentelijke gebouwen. In Son en Breugel ontbreekt de vlag op de bewuste dag alweer enige jaren op het gemeentehuis.

Redacteur: Adrie Neervoort

In 2016 riep oud-wethouder Tom van den Nieuwenhuizen in een open brief de gemeente nog op om de regenboogvlag te hijsen op de nationale Coming-Outdag. 'Door de regenboogvlag uit te hangen onderstreept de gemeente haar steun voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met intersekse-conditie) in Nederland', stond toen in zijn brief te lezen. En zo werd de regenboogvlag in 2016 nog gehesen bij het gemeentehuis van Son en Breugel. Na het vertrek van Van den Nieuwenhuizen verdween ook de vlag uit Son en Breugel.

Inclusieve samenleving
Tijdens de commissievergadering van maandag 13 januari kwam Monique van Zwieten (D66) met een motie om een regenboogzebrapad aan te leggen in Son en Breugel. "Een regenboogzebrapad gaat voor ons over onze inclusieve samenleving, waarbij wij rekening met elkaar houden, ongeacht afkomst, huidskleur, geaardheid en status", aldus Monique.

Weer vlaggen
De gedachte achter het idee kreeg veel bijval van de andere commissieleden, maar zij wezen allen het aanleggen van een regenboogzebrapad af, op zowel juridische als praktische gronden. Het alternatief van Joris van Dam (PvdA/GroenLinks) om voortaan op Coming-Outdag ten minste op het gemeentehuis weer de regenboogvlag te hangen, maar liever nog op meerdere gebouwen of aan elk huis in Son en Breugel, kreeg wel de sympathie van de leden.

Er bij stil staan
Zo lijkt er definitief geen regenboogzebrapad in Son en Breugel te komen, maar komt de regenboogvlag weer terug, en staat Son en Breugel zeker op Coming-Outdag weer even stil bij de inclusieve samenleving, waarin rekening met elkaar gehouden wordt ongeacht afkomst, huidskleur, geaardheid en status.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>