Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: ec29fd
Foto: Leo de Keizer
sport

Podiumplaatsen voor Roel Janssen bij NK-ijszwemmen

Son en Breugel - Het NK-ijszwemmen werd in het weekend van 1 en 2 februari in Bodegraven gehouden. De Surfplas ijszwemmers organiseerde samen met IISA Nederland deze wedstrijd in de Reeuwijkse plassen. In totaal zwom Roel op zes afstanden in twee dagen.

In het koude water van 5,9 graden behaalde Roel twee keer een zilveren medaille. Op zaterdag op de 200 meter vrije slag en op zondag op de 500 meter. Vooraf waren de 1000, 500 en 200 meter vrije slag door IISA Nederland aangewezen als NK-programma's. Tevens mocht Roel nog een fraaie beker ophalen voor de eerste plaats op de 100 meter schoolslag. Op de 50 schoolslag sprint kwam hij net een beetje tekort voor de eerste plaats.

De laatste twee afstanden waren de 50 en 100 meter vrije slag. De vele meters in het koude water gingen toch in de armen en benen zitten, waardoor hij op deze beide afstanden vierde werd en zo net het podium miste. Mooi resultaat voor Roel en een mooie afsluiter van het seizoen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>