Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b773ba
Foto: ©Heemkundekring Son en Breugel
Heemkunde

Wie, Wat, Waar en Wanneer?

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

De foto met de drie dames op weg naar huis na een kerkbezoek (foto 77536) blijft de gemoederen bezighouden. Marianne van der Putte-Verhoeven is er van overtuigd dat de dame rechts op de foto mevr. Schoonderwoerd is.en niet mevr. Van den Boomen. En Marianne kan het weten want zij woonde destijds als dertienjarige op de Pastoor van Ravensteijnstraat nr. 43 tussen Schonnderwoerd (nr. 37) en Van den Boomen (nr. 45) in. Harrie Megens komt met een nieuwe naam op de proppen en weet bijna zeker dat het hier gaat om Annie Toenders. Wij durven nog geen definitief oordeel te vellen maar blijven met uw hulp zoeken.

De vorige foto (N62-21-27a, editie 22 januari) met een vrolijk gezelschap in de stand van hotel 't Centrum tijdens de Middenstandsbeurs in september 1962 leverde twee reacties op. De eerste kwam van een onze trouwste lezers Wim van Tits. Hij wist ons de voornamen te melden van de twee dames links op de foto, het zijn respectievelijk Els en Annie Overmans van café Limburgia aan de Markt in Son. De tweede reactie kwam van niemand minder dan Jopie Kolle, de vrouw van Willy Plaum. Zij bevestigde de twee voornamen van de dames Overmans. Later dacht Wim dat de eerste dame links weleens mevr. Kropman zou kunnen zijn. Dus ook hier kan nog geen uitsluitsel worden gegeven.

Voor de foto van deze week (77130) gaan we terug naar mei 1958. Jongens en meisjes van de Katholieke Arbeidersjeugd (KAJ) Son bereiden zich voor op een bedevaart naar O.L.V. van Den Bosch. Voor het vertrek om vijf uur 's morgens wordt op het 17 Septemberplein nog even de innerlijke mens versterkt. In het midden in donkere kleding staat Martien van de Ven met rechts van hem in een lichte trui Nol Ruis. De persoon links bij de Volkswagen met een kop koffie in de hand zou Karel Passier moeten zijn. Op de achtergrond rechts staat de woning van de familie Swinkels-Versantvoort gelegen op de hoek Boslaan/Europalaan. Geheel links is nog een klein stukje van de boerderij van Verschuijten zichtbaar. U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 77130 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten. Kijk dan ook even naar foto 77131. Hier zijn de bedevaartgangers in de buurt van Sint-Michielsgestel en is het doel bijna bereikt. Kent u de namen van een of meerdere personen?

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>