Logo mooisonenbreugel.nl
Huub van der Vrande Ondernemer van het Jaar 2019 Ekkersrijt   | Fotonummer: 54f562
Huub van der Vrande Ondernemer van het Jaar 2019 Ekkersrijt (Foto: Wil Feijen)
Ondernemer van het Jaar

Een terugblik met Huub van der Vrande, 'Ondernemer van het jaar 2019 Ekkersrijt'

Huub van der Vrande werd tijdens de Ondernemersavond onderscheiden met de titel 'Ondernemer van het Jaar 2019 Ekkersrijt'. De Senior Vice President, ook wel adviseur van de Raad van Bestuur van Neways, blikt terug op deze bekendmaking die zaterdag 1 februari in de feesttent op het Kerkplein plaatsvond.

Redacteur: Emmy Grit

In oktober heeft de Lions Club, organisator van de Ondernemersavond, een oproep gedaan om bedrijven voor te dragen voor deze onderscheiding. De jury heeft de genomineerde bedrijven doorgelicht. Het thema 'Anders denken, gewoon doen' was een van de criteria die moesten aansluiten op het bedrijf. Nadat de namen van de bedrijven bekend waren bij de jury, heeft Joep Panken, president van de Lions Club, contact opgenomen met Huub. "Blijkbaar was ons bedrijf door anderen voorgedragen voor deze onderscheiding. Het is fijn dat anderen het thema bij ons bedrijf vinden passen", aldus Huub.

Fuseren
Huub begon in 1986 als technisch directeur bij Neways. Huub: "Na vijf jaar heb ik het bedrijf verlaten om als zelfstandige bij RIPA Electronics in Best verder te gaan. In principe waren we collega-bedrijven. Beide produceerden modules en systemen in de elektronica. De bedrijven Neways en Ripa zijn samengegaan en ik werd lid van de Raad van Bestuur als COO. Twee jaar later werd ik CEO."

Kennis delen
"Er waren uitdagingen om een aantal verbeterpunten door te voeren bij Neways", vertelt Huub. "Ik voelde mij 'als een vis in het water' in de nieuwe werksfeer. Ik kon mijn kennis delen met de medewerkers, iets wat ik graag doe. Een paar jaar later zijn we van een nationaal bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming en is de omzet in een stijgende lijn gegaan."

Vijftig jaar
Huub: "Ondanks dat het familiebedrijf al vijftig jaar bestaat, is Neways, behalve bij mensen die in dezelfde branche werken, nog maar bij weinig mensen bekend. Ik ben supertrots op het bedrijf en op onze medewerkers." Ondanks dat het bedrijf de laatste jaren sterk gegroeid is, blijft het personeel de grootste waarde van het bedrijf. "Onze medewerkers stimuleren we om het beste uit zichzelf te halen, door het aanbieden van bijvoorbeeld opleidingen", vertelt Huub trots. "Samen met elkaar kun je de beste worden. En dat stralen we op allerlei manieren uit."

Voorgrond
Als bedrijf staat Neways niet vaak op de voorgrond en prijzen hebben ze niet vaak gewonnen. Huub: "Deze prijs is wel een grote waardering voor ons bedrijf. We willen dit ook aan de buitenwereld laten zien. Natuurlijk wel op gepaste wijze. 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' past wel bij het bedrijf. Met deze mooie prijs blijven we gewoon onszelf", sluit Huub af.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>