Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Column Judith: Alaaf!

Algemeen Column

Nee, carnaval vindt hij, naar eigen zeggen, maar niks. ‘Ik kom uit Rotterdam!’, zegt hij, om zijn woorden kracht bij te zetten, rekenend op mijn begrip. Ik kan amper geloven wat hij zegt... en eigenlijk wil ik het ook niet. 

Op mijn spotify-lijst staan alle klassiekers: ‘Er staat een paard in de gang!’, ‘’s-Nachts na tweeën’, ‘Bloemetjesgordijn!’ en ga zo maar door. Hij raakt er compleet niet van in vervoering, valt zelfs bijna in slaap...

Toch geef ik niet op. Hij is Feyenoord-fan en kan bij de gedachte aan winst al in feeststemming raken. Met dat succes in gedachte laat ik hem het filmpje van onze eigen Bloaskaken zien. Afgelopen vrijdag speelden ze op Stratums Eind in Eindhoven tijdens het lerarenbal. Hoewel het een buitenoptreden was, ging het dak eraf. 

‘Hela Hola’ en ‘van voor naar achter’ klinkt uit mijn luidsprekers; knappe kerel als je dan stil blijft zitten. Het lukt! Zijn ogen beginnen pretlichtjes te vertonen. Dan zegt hij: ‘Doe mij maar zo’n pilsje! Dat hoort toch bij dat carnaval van jullie?’

Helaas...geen pils beschikbaar...dat is dan weer heel jammer! Het wordt een appelsap, echter niet voordat we samen van voor naar achter, van links naar rechts meelallen en meedansen, dat lukt nog best prima met zo’n rolstoel. Wat zal hij lekker slapen vannacht... geen ‘Englishman in New York’, maar een Rotterdammer in het Brabantse Land! Alaaf!

Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Parfumerie Pour Vous nieuw in Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Zorgmakelaar voor vragen over en bij mantelzorg
Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Monument voor het ‘onbekende kind’ onthuld bij De Ruimte
Afbeelding
Algemeen 28 jun, 19:04 Vijf topbands op vijfde editie Lazy Sonnie Afternoon Festival
Afbeelding
Foto’s Algemeen 28 jun, 17:20 Ondernemers Eric, Bart en Henk trots op hun titel
Afbeelding
Algemeen 28 jun, 15:43 Optreden MG Band en De Gerwense Dorpsmuzikanten in kiosk