Afbeelding
Foto: www.geld.nl
Ingezonden mededeling

Besparen op je autoverzekering

Zakelijk

Ook alleen maar goede voornemens voor 2020? Dit jaar eindelijk eens alle verzekering goed nagelopen. Niet alleen de zorgverzekering, maar ook de autoverzekering. We willen verduurzamen, we willen gezonder leven en we willen geld besparen. Check alle verzekeringen en vergeet daarbij niet de autoverzekering! 

Wisselen van je autoverzekering kan een behoorlijke besparing met zich mee brengen. Het is vreemd hier in Nederland dat we met z’n allen gewoon maar blijven zitten bij die, misschien wel te dure, autoverzekering. Terwijl we elke keer in december als een gek zenuwachtig de zorgverzekering tegen het licht houden. En de autoverzekering? Daar blijven we trouw aan. Zelfs als we een andere auto gaan rijden.

Dekking
Als je op zoek gaat naar een goedkope autoverzekering is het wel verstandig eerst te kijken naar de dekking. Dit verschilt per verzekeringspolis en per verzekeraar. Als je een auto hebt aangeschaft moet je deze verplicht verzekeren. Daarnaast kun je extra dekking, extra aanvullende verzekeringen afsluiten. Bijvoorbeeld WA+ beperkt casco of All risk autoverzekering. De dekking van de standaard WA-autoverzekering is wettelijk bepaald. Dit staat omschreven in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, de WAM. De verschillen is de WA standaard zitten dus niet in de dekking, maar in de premie. Om deze reden loont het de moeite autoverzekeringen vergelijking te maken op het internet. Sommige autobezitters hebben een te hoge dekking, bijvoorbeeld met extra schade inzittenden terwijl je nooit iemand meeneemt. Kijk in welke mate je gedekt bent en of je dit kunt wisselen en daardoor kunt besparen. Je kan makkelijk Autoverzekeringen vergelijken op geld.nl .

Wisselen
Past de verzekering bij mijn auto? Je kunt er van uit gaan dat auto’s met een leeftijd van 10 jaar en ouder een lage waarde hebben. Een standaard WA-autoverzekering is dan voldoende. Auto’s van 6 tot 10 jaar oud kun je het beste WA+ beperkt casco verzekeren en nieuwe auto’s natuurlijk All risk. Er zijn allerlei aanvullende verzekeringen af te sluiten, zoals de schade inzittendenverzekering. Deze is wel handig als je regelmatig veel passagiers in je auto hebt. Of de verkeersrechtsbijstandverzekering, die juridisch advies en ondersteuning bij schades en conflicten in het verkeer biedt. Ook is er de pechhulp, waarbij vervangend vervoer vaak is inbegrepen. Kijk goed naar wat je wensen zijn, wat voor auto je rijdt en stem daar je autoverzekering op af. Op die manier kun je erachter komen dat je beter kunt wisselen van verzekering en op die manier kunt besparen op je autoverzekering.

Parallel Wijnen
Evenement 7 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 8 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 18 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 22 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 23 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 23 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen