Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 9c4c41
Foto: ©Heemkundekring Son en Breugel
Heemkunde

Wie, weet, waar en wanneer

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto’s hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W’s: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

De namen bij de foto van de zes dansmariekes (foto 75713) zijn bekend. Wij kregen twee gelijkluidende reacties van Mary Sanders en Marianne van der Putte. Mary stuurde zelfs nog een scan van een bladzijde uit haar fotoalbum mee. De namen zijn van rechts naar links als volgt: Anja van den Bogaart (met op haar arm Iwan Merks), Mary Sanders, Alda Keepers, Thea Essinger, Jolanda Sanders en Tilly Jonkers. Leidster Helma van den Boogaart staat niet op de foto.

Bij de foto van veertien dagen geleden met leerlingen van klas 1 van de RK Jongensschool Sint Aloysius te Son (foto 77560) vroegen wij om informatie over onderwijzer Wouter van den Hout. Helaas kwam daar geen reactie op. Inmiddels hebben wij begrepen dat Van den Hout weliswaar in Son woonde maar les gaf in Sint-Oedenrode. Later is hij verhuisd naar Chaam.

Karel Vissers was weer een geweldige hulp. Hij gaf ons een aantal namen van mensen die stonden te kijken hoe oud-burgemeester Steinweg een plataan op het Raadhuisplein plantte (foto DV0047). Op de achterste rij staan van links naar rechts: Jan de Haas (wethouder), Ardi van Rijswijk (gemeente), Ben Jacobs (gemeente), onbekend, onbekend en geheel rechts mevr. Vortman-Van Assen (wethouder). Verder hielpen Karel en vele anderen mee met het identificeren van de vijftien personen die op de film “Son en Breugel 1963” in het oude raadhuisje aan het werk zijn. Het filmpje en de bijbehorende namen staan op onze Facebook-pagina.

Over de foto van deze week uit de septemberdagen van 1944 kunnen we kort zijn: wie is de jongen die op het erf van de familie Merks op Sonniuswijk gekoelde melk uitdeelt aan de gelande parachutisten? De ietsiepietsie verfomfaaide foto werd door Kelly Stumpus, een van de bevrijders, aan de heemkundekring geschonken. U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 72891 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten. De namen van de soldaten mag u natuurlijk ook noemen, maar misschien is dat te veel gevraagd.

Weet u misschien meer over deze foto’s te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.
Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>