Logo mooisonenbreugel.nl
Foto ter illustratie   | Fotonummer: 015b4d
Foto ter illustratie (Foto: ©pixabay.com)
Algemeen

Nestkastjes gemaakt én opgehangen

Son en Breugel - Een mooie vrij gelegen buitenwoning met plattelandstuin, wie wil dat nou niet? Wat zullen die koolmezen en pimpelmezen gelukkig worden in hun nieuwe optrekje. Freek de Winter, een begeleider van de deelnemers bij Boerderij Krakenburg vertelt: “Geen wonder dat er na een half uur al de eerste bewoners binnenwipten. Zijn collega Berry vult aan: “Niet zo gek ook, het is nu de tijd om nestplaatsen aan te leggen. Want, zoals ook de bekende weerspreuk het zegt, in de maand mei leggen alle vogels een ei.”

Samen met de deelnemers van de dagbesteding op de boerderij maakten Freek en Berry zo’n zes nestkasten van oude pallets. In veel gemeenten worden momenteel nestkastjes opgehangen om extra broedplaatsen te creëren. Met als doel de overlast van de eikenprocessierups op een natuurlijke manier te bestrijden. De nestkasten zijn voorzien van een stokje om op te zitten en er is een opening gemaakt die qua diameter zowel de koolmezen als de pimpelmezen goed passen.

Als de deelnemers vertellen over het project ‘nestkastjes’ en ze gevraagd wordt ‘wat was er nu het leukste om te doen, het maken of het ophangen van de kastjes?’ Reageren ze enthousiast ‘Het maken én het ophangen’. De familie kool- en pimpelmees kan alvast gaan uitbreiden.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>