Bart (l) en Eric (r) voor hun huis in Sonniuspark
Bart (l) en Eric (r) voor hun huis in Sonniuspark Foto: Wil Feijen

Een dorp met ‘reuring’ waar alles te koop is

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Groen, bosrijk, weilanden en rotondes met een kunstwerk, zomaar een aantal woorden die Bart Zieleman en Eric Steffann meteen opnoemen als ze aan Son en Breugel denken. Bart is geboren en getogen in het pittoreske dorp Hagestein in de provincie Utrecht en Eric is geboren en getogen in Kerkrade, een stad in Limburg. In verband met hun werk zou hun toekomstig huis tussen beide provincies moeten liggen. De keuze voor Son en Breugel was snel gemaakt: een dorp bij een grote stad en tussen beide provincies.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

“Ruim zeven jaar zijn wij nu bij elkaar en onze eerste afspraak was in Eindhoven”, blikt Bart terug. “Nadat we jarenlang op en neer hebben gependeld, hebben we de stap genomen om te gaan samenwonen. Maar waar ons huis zou moeten staan, was voor ons nog een groot vraagteken”, vult Eric aan.

Nieuwbouw

Eric en Bart werden getipt door een collega van Eric. Zij wist te vertellen dat er nog een aantal nieuwbouwwoningen in Sonniuspark gebouwd werd. Eric: “We hebben de brochure bij de makelaar opgehaald en zijn door de wijk gereden. Het voelde meteen goed.” Voor het werk van beiden is Son en Breugel ook gunstig. Bart: “Via de A2 rij ik richting Culemborg naar mijn werk en Eric gaat de andere kant op, richting Venlo.”

Entree dorp
Beiden maken veel kilometers in de auto, maar het valt Eric en Bart nog steeds op dat Son en Breugel groen, rustig en zeer bosrijk is. “Als je op de A50 de afslag Son en Breugel neemt, dan overvalt je het bosrijke gedeelte. Kom je vanaf Lieshout binnengereden, dan kom je langs weilanden, en kom je via de andere invalswegen binnengereden dan zie je meteen een mooi kunstwerk op de rotonde, behalve als je uit Sint-Oedenrode komt. Dat zie je niet in ieder dorp!”

Compleet centrum
Son en Breugel voorziet in de behoefte van beide heren. “Ik mis alleen een rechtstreekse busverbinding naar het vliegveld”, lacht Bart. “Met de auto is het tien minuten, met de bus bijna een uur.” Wat de nieuwe bewoners verder opvalt, is het centrum met de vele horecagelegenheden. Bart: “Een dorp met een stads karakter. Er is een ruime keuze in winkels. Je zult niet snel misgrijpen; alles is in het centrum aanwezig. En als je toch nog iets nodig hebt wat niet in het dorp te koop is, dan rijd je naar Ekkersrijt of naar Eindhoven. Veel verder hoef je niet te gaan.”

Ons Dorp Kwist
Bart en Eric maken regelmatig een praatje met hun buurtgenoten, die allemaal rond dezelfde periode daar zijn komen wonen. “Dit jaar doen we in oktober met onze buurt voor de eerste keer mee met Ons Dorp Kwist. Dan zullen we snel genoeg nog meer leren over Son en Breugel”, blikken ze beiden al vooruit.