Burgemeester Hans Gaillard
Burgemeester Hans Gaillard Foto: Wil Feijen

Paasboodschap van burgemeester Hans Gaillard

Algemeen gemeente

Son en Breugel - Via een boodschap op de facebookpagina van de gemeente Son en Breugel richt burgemeester Gaillard zijn woord tot de inwoners van Son en Breugel. 

Beste inwoners en ondernemers van Son en Breugel,

Vier weken geleden besloot de gemeenteraad, dat het beter was om de volgende vergadering niet door te laten gaan. De berichten waren, dat het ernst zou worden met het coronavirus. In de weken daarna kregen we voortdurend maatregelen en berichten over ons heen. Blijf thuis als je hoest, of koorts hebt. Houd anderhalve meter afstand. Evenementen werden afgezegd. Sportclubs dicht. Horeca dicht. Scholen dicht. Voorlopig geen vakantiereisjes.

Ik ben trots op ons dorp, als ik zie hoe we ons houden aan de maatregelen. Het is rustig op straat en in de winkels. Op de markt houdt ieder zich aan de veilige afstand. Veel mensen fietsen rond. Soms al heel vroeg, want dan fietst nog bijna niemand.

Ook in ons dorp zijn toch mensen ziek geworden. Kwamen mensen in het ziekenhuis terecht. Zijn mensen aan het virus overleden. Ons medeleven gaat uit naar hun nabestaanden. Veel nabestaanden hebben niet eens goed afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Heel verdrietig.

Door ons aan de maatregelen te houden, gaan we inmiddels de goede kant op: minder mensen op de intensive care; minder mensen in het ziekenhuis. Het is heel belangrijk, dat we nu volhouden. Als we ons allemaal aan de maatregelen houden, dan kunnen we samen het virus overwinnen!

Een paasboodschap, doet me aan de paus denken. Hij zal die ook dit jaar ongetwijfeld uitspreken, om iedereen een hart onder de riem te steken, in deze zware tijden.

Deze Pasen heb ik ook behoefte aan een boodschap:
Beste mensen, houd je aan de maatregelen. Laten we samen er een bijzondere Pasen van maken. Geniet in je tuin, of op je balkon van het mooie weer. Bel, of Skype met je dierbaren. Maak een wandeling of ga fietsen op de rustige momenten. Zeker nu het de goede kant opgaat, is het noodzakelijk dat we volhouden. Doe het voor jezelf, voor je ouders en grootouders, voor je kinderen, je buren. Doe het voor elkaar.

Laat de extra inspanning van velen niet voor niets zijn: de mensen in de zorg, de hulpdiensten, het onderwijs. De ouders die thuis werken en de kinderen lesgeven. Ondernemers, die hun zaak hebben moeten sluiten en inkomsten mislopen. Heel veel mensen dragen hun steentje bij. Ik heb daar veel bewondering voor. Laat hun inspanning niet voor niets zijn, houd vol!

Hans Gaillard,
burgemeester van Son en Breugel