Afbeelding
Foto: ©rivm.nl

Beeld verspreiding COVID-19 past bij genomen maatregelen

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / Landelijk – Opnieuw zijn er minder patiënten overleden (115) aan het coronavirus en minder (225) opgenomen in het ziekenhuis. Het totaal aantal sterfgevallen komt hiermee op 2511, het aantal ziekehuisopnames staat op 8197. De mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Tot nu toe zijn er 23.097 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. In het afgelopen etmaal zijn er 1335 positief geteste personen bijgekomen. Bijna een kwart van alle tot nu toe gemelde COVID-19 patiënten komt uit Noord-Brabant. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag.

Overzichtskaart
Het RIVM meldt vanaf 31 maart niet meer het aantal besmettingen per gemeente, maar publiceert een landkaart met het aantal ziekenhuisopnames per gemeente afgezet tegen 100.000 inwoners. Volgens de kaart van het RIVM zijn er op vrijdag 10 april 23 inwoners uit Son en Breugel opgenomen in het ziekenhuis, Klik hier voor het overzicht.

Bron: RIVM