Evelyn (r) ontving in januari 2020  een bos bloemen van Maurice (r) voor haar werk bij AutoMaatje. Nu kan AutoMaatje gebeld worden voor hulp of een luisterend oor
Evelyn (r) ontving in januari 2020 een bos bloemen van Maurice (r) voor haar werk bij AutoMaatje. Nu kan AutoMaatje gebeld worden voor hulp of een luisterend oor Foto: Wil Feijen

AutoMaatje biedt luisterend oor en hulp

Algemeen

Son en Breugel - AutoMaatje, de vrijwillige vervoersdienst van SonenBreugelVerbindt, kan vanwege de Coronacrisis helaas geen deelnemers vervoeren. De deelnemers (veelal ouderen) missen hun activiteiten, maar zeker ook hun sociale momenten.

“Daar zijn wij meteen ingesprongen. Wij zijn direct begonnen met het actief bellen van de deelnemers,” aldus hoofd-coördinator Evelyn Kreukniet. “Het bellen wordt door de deelnemers enorm gewaardeerd. Zij zijn in eerste instantie een beetje verbaasd, maar als wij uitleggen dat wij gewoon even voor de gezelligheid bellen, vinden zij dat erg leuk. Natuurlijk vragen we of de deelnemers zich redden en of er nog ergens hulp bij nodig is. Gelukkig geeft bijna iedereen aan dat zij zich wel redden. Toch hebben we ook al een paar mooie hulpvragen opgelost. Zo doen we geregeld boodschappen en brengen wekelijks een pakje naar een bewoner van Berkenstaete. Een kleine moeite, maar voor de deelnemers erg veel waard. Onze taak is door de coronacrisis even veranderd, maar zeker niet minder waardevol en dankbaar.”

Mocht u ook graag gebeld worden of een hulpvraag hebben, bel het AutoMaatjenummer 0499-209606 en zij zorgen dat het voor u geregeld wordt.