Hans van Kleef
Hans van Kleef Foto: Ingezonden

Een comeback voor WerkCafé’s LEVgroep

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Eind 2019 is LEVgroep met de werkcafé’s gestopt. Nu kijkend naar de situatie in corona-tijden en naar cijfers op de Brabantse Impact Monitor blijkt dat het aantal WW-uitkeringen sterk is gestegen in Noord-Brabant: in maart 5.495 nieuwe WW-uitkeringen, een stijging van 29% ten opzicht van februari 2020. Het consumentenvertrouwen is in een maand van +35 naar -44 gedaald, er is een verwachtte krimp van de economie van maar liefst 7,5% en een samenleving die nog minstens tot 1 september, maar waarschijnlijk nog langer, op halve kracht draait.

Dan kun je op je klompen aanvoelen dat de arbeidsmarkt de komende tijd zeer waarschijnlijk weer een andere dynamiek gaat kennen dan die men het laatste jaar gewend was. Of kort gezegd: meer werkloosheid en meer banenzoekers. Goede redenen om het concept WerkCafé nieuw leven in te blazen.

Nu in de anderhalve meter samenleving natuurlijk startende langs de online weg. Wat wordt er besproken? WerkCafé wil vooral een netwerkcafé zijn. Want nog steeds worden de meeste banen, 75%, gevonden door het leggen van contacten / netwerken. Iets waar je ook langs deze weg de kans voor krijgt. Elke woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom om online aan te sluiten.

Er worden echter ook tips en tricks met elkaar gedeeld over bijvoorbeeld het gebruik van onder andere LinkedIn, netwerken, een passend CV, inzet van digitale middelen. Het WerkCafé wordt vanaf 6 mei elke woensdagmiddag van 15.00 – 16.00 uur gehouden voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan. Georganiseerd vanuit vanuit de werklocatie Son en Breugel, maar gezien het online karakter kunnen mensen uit het verdere werkgebied van LEVgroep ook eenvoudig deelnemen.

Wil je deelnemen? Stuur dan een bericht naar Hans van Kleef van LEVgroep Son en Breugel, via hans.vankleef@levgroep.nl of via LinkedIn en vraag Hans om de link naar het online WerkCafé.