Logo mooisonenbreugel.nl
De verbindingsweg van Son en Breugel naar Nuenen is weer open   | Fotonummer: 3da548
De verbindingsweg van Son en Breugel naar Nuenen is weer open (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Verbindingsweg Son en Breugel naar Nuenen weer open

Son en Breugel / Nuenen - De rijweg en het fietspad tussen Son en Breugel en Nuenen is volgens de gemeente Nuenen per 29 mei weer opengesteld voor al het verkeer. De werkzaamheden op dit traject zijn nauwelijks vertraagd, zelfs niet door de coronamaatregelen. De Broekdijk wordt nu opengesteld, Hooidonk en Eikelkampen waren al eerder open voor het verkeer.

Vanaf begin september 2019 werd begonnen met de reconstructie van Hooidonk, Eikelkampen en Broekdijk gelegen tussen Son en Breugel en Nuenen. Het verkeer moest omrijden via de Lieshoutseweg of Eindhoven. Vanaf 1 juni kan er weer rechtstreeks richting Nuenen worden gereden.

Ondanks dat de weg opengaat voor het verkeer, zijn de werkzaamheden nog niet helemaal afgerond. De fietsbrug Hooijdonksebeek wordt nog opgeknapt en worden wildspiegels in de berm langs het gehele traject geplaatst voor de veiligheid van de weggebruiker. Verder is er tijdens de reconstructie een voorziening aangelegd om dassen veilig de rijbaan te laten passeren. Het plaatsen van hekjes en poorten en het aanbrengen van een afrastering die de dassen naar de tunnel geleid moet nog worden aangebracht. Deze werkzaamheden worden na 1 juni uitgevoerd, zonder dat de weg daarbij wordt afgesloten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>