Afbeelding
Foto: Andrea Visch

Hondenportret op aanvraag

Algemeen

Son en Breugel - Andrea Visch schildert sinds enige jaren weer volop. Met name hondenportretten en zee- en vergezichten rond de Zeeuwse badplaats Domburg zijn haar specialiteit. Na haar opleiding aan de Kunstacademie is ze in 1988 direct aan de slag gegaan in de mode-industrie, onder andere bij We, McGregor en Gaastra. Na de verhuizing vanuit Utrecht naar Son en Breugel besloot ze om verder te gaan als freelancer.

Door het drukke werk, het vele reizen in combinatie met een jong gezin, was er bijna geen tijd meer om te kunnen schilderen. Nu de kinderen de deur uit zijn en het werk haar niet meer fulltime bezighoudt, is de oude liefde van het schilderen weer opgepakt. Inmiddels vindt het ontwerpen van kleding volledig plaats achter de computer, waardoor de behoefte ontstond om weer te gaan schilderen, het spontaan laten ontstaan van kleuren en vorm.

Wat begon met een schilderij van de Golden Retriever van haar vader en een hondje van één van de bewoners van De Vloed is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreid portfolio. Begin dit jaar is de www.andreavisch.com live gegaan. De Zeeuwse schilderijen hangen te koop bij de Domburgse interieurzaak De Drie Linden. Schilderijen van honden worden op afspraak gemaakt, de afmeting en de wijze van portretteren kunnen persoonlijk worden bepaald.

Andrea Visch