Daan Scheer werkt met veel plezier bij Het Goed in Nuenen
Daan Scheer werkt met veel plezier bij Het Goed in Nuenen Foto: Ingezonden

Daan Scheer fietst naar kringloopwarenhuis in Nuenen

Algemeen Algemeen

Son en Breugel / Nuenen – “Elke dag beleef ik hier bijzondere momenten”, zegt Daan Scheer (58) uit Breugel. Daan werkt elke week drie ochtenden bij werkwarenhuis Het Goed in Nuenen. Hij is thuis in het selecteren, beoordelen en soms zelfs repareren van elektrische apparaten en computers. Vorige week ontmoette hij in de winkel een muzikant van het Rosenberg Trio. Die zat hier liedjes te spelen op een tweedehands piano.

Elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend fietst Daan vanuit zijn woonplaats Son en Breugel naar Nuenen, waar alle elektronica in het magazijn van Het Goed door zijn handen gaat. “Ik heb vroeger op de MTS in Eindhoven procestechniek gestudeerd en meerdere technische banen gehad bij Philips. Ik heb zelfs meegewerkt aan de ontwikkeling van flatscreen televisie. Uiteindelijk ben ik in de bijstand terecht gekomen en het was daarna niet altijd eenvoudig om een nieuwe baan te vinden.”

Isolement
“Ik kan me thuis prima vermaken hoor”, gaat hij verder. "Maar het gevaar ligt op de loer dat je in een isolement terecht komt, zeker als je alleenstaand bent.” Glimlachend: “Daar komt bij dat ik iemand ben die soms een schop onder zijn achterste nodig heeft.” De gemeente Son en Breugel nodigde hem enkele jaren geleden uit om met behoud van zijn bijstandsuitkering te gaan werken bij een kringloopwinkel. “Ik heb daar een paar hele mooie jaren gehad.”

Een hele mooie kans
Toch kwam Daan weer thuis te zitten. “In januari 2019 kreeg ik opnieuw een uitnodiging van de gemeente Son en Breugel en sociaal werkbedrijf WSD. De vraag was of ik weer in de kringloopbranche aan het werk wilde gaan, ditmaal in Nuenen.” Consulent Yvonne van Mil van WSD begeleidde hem naar een baan van twee dagdelen per week bij Het Goed. “Dat was écht een hele mooi kans”, glundert Daan. “Ik ben begonnen in september. Het werkwarenhuis was nét klaar.” Daan werkt nu drie ochtenden bij Het Goed. “Bij Het Goed heb ik écht mijn plekje gevonden en ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik sorteer en beoordeel alle tweedehands elektronica die wordt binnengebracht. Vaak zijn apparaten nog prima bruikbaar hoor. En af en toe kom je echte pareltjes tegen, zoals een bandrecorder uit de jaren vijftig. Een museumstuk!”

Prettige werksfeer
De sfeer op de werkvloer bij Het Goed ervaart Daan als prettig. “Er werken veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hebben een beperking of kampten soms met tegenslag in het leven. Ik vind het fijn om samen met ze te werken en ook mooie gesprekken te voeren.” Daan gaat het liefst op de foto op de muziekafdeling van Het Goed. Naast de tweedehands piano - verkoopprijs slechts 75 euro - staan dozen vol elpees, cd’s en dvd’s. “Ik houd van muziek. Ik zat vroeger in een bandje en speel nog steeds gitaar. Het is fijn om thuis een beetje te experimenteren met muziek.”

Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 23 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen