Logo mooisonenbreugel.nl
Een bloemetje voor senioren in Son en Breugel    | Fotonummer: b9c85c
Een bloemetje voor senioren in Son en Breugel (Foto: Ingezonden)
Senioren

Ruim 100 senioren hebben bloem-attentie in ontvangst genomen

Son en Breugel - Na de bekendmaking van het gebaar om bloem-attenties voor senioren rond te gaan brengen is een ware stroom van contacten op gang gekomen. Het idee ontstond doordat de teleurstelling groot was nu de senioren zomer activiteiten vanwege corona niet doorgaan. Wat kan er wel, een gebaar, een teken van ‘we denken aan jullie’. Een bloem-attentie werd de insteek en werd in de Boerenbond Breugel een partner gevonden.

Binnen LEVgroep bestaan diverse afdelingen en werkzaamheden in het sociaal werk, en ook diverse doelgroepen. Jong en oud samenbrengen wordt jaarlijks op ingestoken, door bijvoorbeeld de kerstbomenactie en uitleg mobieltje. En ook deze gelegenheid werd aangegrepen. Via onder andere de KBO-nieuwsbrief en de koffie-ochtenden van de Seniorenraad is de informatie verspreid. Over de 100 aanmeldingen kwamen binnen. Senioren die graag de bloem-attentie wilden ontvangen, maar ook mensen die voor iemand anders de bloem-attentie aan vroegen met ontroerende berichten. ‘Met diverse mensen is nog extra contact geweest na het aanmelden. “Eenzaamheid speelt nu des te meer in deze tijd. We willen vanuit LEVgroep kijken hoe we hier iets in kunnen betekenen”, aldus Marieke Schoenmakers die een aantal seniorenprojecten coördineert.

Zo’n twintig jongeren hebben zich ingezet voor dit mooie project. Jongeren die in beeld zijn bij het Jongerenwerk en door mee te helpen zich heel goed voelen, iets doen voor een ander. Ook stagiaires zijn druk geweest met de planning en verdeling van alle adressen. Jongerenwerker Ali: “Ook dit is een vorm van positieve vrijetijdsbesteding. Veel jongeren vervelen zich en hebben niet veel om handen. Deelname aan een project als dit is voor hen echt van meerwaarde. Ze zetten hun talenten in, voelen zich er goed bij, leren anderen kennen en het is ook heel gezellig met elkaar.”

Roy, 18 jaar: “Ik vind het leuk om verschillende soorten vrijwilligerswerk te doen om er zo achter te komen wat ik wel en niet leuk vind, om zo alvast te oriënteren over mijn toekomstige baan. Naast het opdoen van kennis en ervaring, beteken ik ook nog eens wat voor de maatschappij.”

Omroep Brabant heeft via Ali het contact gezocht en wilde een rondje meelopen en filmen. Dit was een hele leuke ervaring. Neve, 16 jaar: “Het was wel spannend, want ik werd gefilmd en wilde wel goed uit mijn woorden komen. Het ging heel goed en het was erg leuk om te doen.” Op de site van Omroep Brabant zijn de beelden terug te zien.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>