Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 3b4019
Foto: MooiSonenBreugel
Lezerspodium

Lezerspodium: Snelheid en ander vermaak

Son en Breugel - Met verbazing las ik een artikel in DeMooiSonenBreugelKrant over een nieuw initiatief van de gemeente Son en Breugel. Op initiatief van Dorpsbelang is er een bord geplaatst op de H. Veenemanstraat die de snelheid meet van de auto’s. Als je minder dan de aangegeven snelheid rijdt, spaar je een bedrag voor een goed doel. Wie dat betaalt staat er niet bij maar inmiddels weet ik dat de Provincie het bedrag met een maximum van 1500 euro betaalt.

Op de foto bij het artikel staat een blije wethouder Jan Boersma, vergezeld van een dame van de Provincie. Dit zou dan de oplossing moeten zijn van het te hard rijden in ons dorp. Hiermee gaan we de ontzettend asociale bestuurders bedwingen. Een lachertje, na de palen die ze op de straat hebben geplaatst weer een weggegooid project. Hiermee bedwing je echt het a-sociale gedrag niet van de hardrijders in ons dorp. Mensen in een auto worden gewoon ongeleide projectielen als ze door het dorp rijden.

Ik heb 14 jaar in de H. Veenemanstraat gewoond en nu woon nu alweer 4 jaar in de Dommelstraat. Ik nodig wethouder Jan Boersma heel graag uit eens in onze straat voor ons huis te komen staan wat daar gebeurt. Wat daar gebeurd is bijna met geen pen te beschrijven en je kan het ook niet bevatten. Daarom zou ik ook graag Dorpsbelang erbij uitnodigen, twee zien meer dan één.

Onze BOA’s hebben het inmiddels al opgegeven in onze straat. Elke 5 minuten in de Dommelstraat levert hun 2 uur werk op. De overtredingen zijn ontelbaar. De borden gelden schijnbaar voor niemand. Mensen rijden gewoon erdoorheen op tijden dat dat niet toegestaan is. Dan zijn er mensen die wel op de borden letten, die rijden dan met volle snelheid door de Dommelstraat richting de Julianastraat. De bocht kunnen ze met grote snelheid net halen om vervolgens hun weg door te zetten naar de Wilhelminastraat waar ze voorrang hebben en dit ook nemen. Hier spelen kinderen, fietst schooljeugd en andere mensen die als een soort pionnen gebruikt worden want van remmen en wachten heeft nog nooit iemand gehoord die hier doorheen rijdt.

Overigens is het beschreven gedrag van deze bestuurders in heel ons dorp zo. Schijnbaar weet niemand dat je voorrang hebt als je bij een zebrapad staat om over te steken. Ook vergeten veel mensen dat rechts voorrang heeft, probeer maar eens met de fiets, komende vanuit de Dommelstraat voor de Zwaan, de Nieuwstraat op te rijden.

Ook begrijpen ze de eenrichting straten niet en bestaan er geen verbodsborden die gelden tussen bepaalde tijden. Voor wethouder Jan Boersma een advies: Weer verkeer uit het centrum, mits ze daar een winkel bezoeken. Maak een fatsoenlijk fietspad voor onze schooljeugd en voor mensen die graag fietsen. Eindhoven en onze omliggende gemeente maken snelfietspaden om al fietsend naar het werk te gaan, waar zijn onze aansluitingen hierop in het centrum. Wellicht kan de gemeente daar meer moeite voor doen dan voor zo’n ‘spaarpot’-paal.

Pierre van Tinteren
Son en Breugel

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>