Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 4f13d0
Foto:
Lezerspodium

Lezerspodium: MotorClub Son distantieert zich van overlast door Off-road en Quadrijders

Son en Breugel - Het bestuur van MC Son ontving afgelopen week een mail van de politie, betreffende overlast van crossmotoren en quads aan de Kanaaldijk in Son en Breugel, waar wij als motorclub op worden aangesproken, terwijl wij hier niets mee van doen hebben.

Naar alle waarschijnlijkheid is het meer de onwetendheid over het verschil tussen motorcrossers die op een circuit rijden en Off-Roadrijders en quads die ‘wild’ lijken te crossen over wegen en paden. Vandaar een uitleg aan alle bewoners van Son en Breugel, zodat het verschil door iedereen gezien kan worden en zo hopelijk de ontstane misverstanden de wereld uit te helpen.

Het zou prettig zijn, dat motorclub Son niet verantwoordelijk wordt gehouden voor deze ‘overlast’. Motoren met kenteken (OffRoad motoren) mogen namelijk gewoon over de openbare wegen en zandpaden rijden, terwijl onze leden alleen op het circuit rijden.

Motorcrossers (trainingsleden van MC Son) die op ons circuit komen trainen, komen met bussen en/of auto met aanhanger waarin de crossmotoren worden vervoerd. Deze crossmotoren hebben namelijk geen kenteken en mogen niet op de openbare wegen en zandpaden rijden. Off Road motoren (met kenteken dus) mogen echter zowel op de openbare en toegestane wegen en zandpaden als op het circuit rijden. (Quads zijn bij ons op het circuit niet toegestaan.)

De crossbaan is alleen open op woensdag- en zaterdagmiddagen van 14.30 tot 18.00 uur. Buiten deze dagen en tijden is het circuit dus gesloten en zijn er geen motorrijders te vinden. Ook worden tijdens trainingen door een geluidsmeter de decibellen gemeten, zodat het geluid ten alle tijden binnen de toegestane norm valt. Er zijn vele eisen waaraan wij ons (moeten) houden en volgen dit ook op.

Off-Road motoren hebben verplicht een kenteken en mogen dus officieel op de openbare wegen en op zandpaden rijden. Er zijn ook officiële Off Road routes die door heel Brabant gaan, zo ook door Son en Breugel. Wat veel mensen niet weten is dat er ook zandwegen door bossen lopen waar het wel toegestaan is om met deze Off-Road motoren te rijden. Hier zitten verder geen vaste tijden en dagen aan en daardoor kan het op mooie dagen en vooral in de vroege ochtend of later op de avond wat drukker zijn met dit soort voertuigen. Zij moeten ten alle tijden wel goed letten op de medemens die ook aan het recreëren zijn in de natuur. De meesten Off-Road rijders houden hier netjes rekening mee en houden in, maar er zijn er ook die het dus helaas verpesten voor alle anderen. Onze crossende leden hebben zelfs een hekel aan deze laatste groep ‘roekeloze rijders’, want zij worden er op aangekeken, doordat alle crossers in het algemeen over één kam worden geschoren.

Hopelijk is door bovenstaande uitleg wat duidelijker geworden wat het verschil is tussen de motorcrossers van Motorclubs als de onze die op speciaal aangelegde circuits rijden en de recreatieve Off-Road-rijders en quads. U bent altijd van harte welkom om tijdens de openingstijden een kijkje te komen nemen en zelf deze mooie sport te aanschouwen.

Het bestuur van MC Son

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>