Logo mooisonenbreugel.nl
Groepsfoto Rawazzi   | Fotonummer: 2d43de
Groepsfoto Rawazzi (Foto: John van de Braak)
Muziek

Smartlappenkoor Rawazzi start met de repetities na zomervakantie

De koorleden van Rawazzi hebben sinds begin maart, het begin van de coronatijd, niet meer kunnen repeteren of optredens mogen verzorgen. Als je met zestig mensen om de twee weken repeteert en daartussen nog een optreden doet, begin je elkaar echt te missen. Het is niet alleen het zingen, maar zeker ook de sociale contacten die je dan mist, dat speelt voor heel veel van de leden een grote rol.

Het bestuur heeft gedurende de coronatijd extra activiteiten bedacht. Zoals een woordzoeker helemaal op Rawazzi gericht, een wandel/speurtocht en een vijftigtal spreekwoorden afmaken. Dit allemaal voor leuke prijsjes, maar zeker ook om de leden de kans te geven om met iets bezig te zijn en onderling contact te blijven houden. Hier is ook dankbaar gebruik van gemaakt.

De hoofdmoot is en blijft voor Rawazzi toch het zingen. Het is voor het grote koor heel moeilijk om een ruimte te vinden waar zestig zingende mensen op een gezonde en verantwoorde manier hun stem ten gehore kunnen brengen. Gelukkig heeft het bestuur die toch gevonden. Het Vestzaktheater is groot genoeg om met het koor op een verantwoorde wijze te repeteren. Zij voldoen aan alle normen en protocollen van de RIVM. Na de zomervakantie gaan ze weer volop van start.

Gezien de reacties van de leden hebben ze er heel veel zin in. De koorleden hopen dat ze snel weer op kunnen treden voor verenigingen, verzorgingshuizen of gewoon op de kiosk in het centrum. Er wordt eerst weer gerepeteerd, zodat ze snel de dorpsgenoten weer blij kunnen maken met hun zangkunsten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>