Logo mooisonenbreugel.nl
Foto ter illustratie   | Fotonummer: dc8856
Foto ter illustratie (Foto: Wil Feijen)
Lezerspodium

Lezerspodium: Hertenkamp of bokkentuin

Son en Breugel - Zelf noem ik het een bokkentuin. Herten lopen er niet rond, wel reeën, bokken en schapen. Het is al lang geleden de het IVN afd. Son en Breugel een plan heeft gemaakt op papier en dat heeft overlegd en besproken met het gemeentebestuur. Het ontwerp behelsde een educatieve tuin met ruimte voor de basisscholen om in groepen actief bezig te zijn met ‘natuur’ in de breedste zin.

Dit plan is in een lade verdwenen, niet verder met ons besproken, en nooit meer tevoorschijn gekomen. Als IVN-er heb ik meerdere keren een voorstel gedaan om in het open gedeelte een niervormige poel te graven. De uitkomende grond aan de achterzijde als rug op te slaan en aan de voorzijde niet stijl aflopend.

De natuur zorgt zelf voor water en de benodigde natuurlijke begroeiing en als alles wil, komen waterdieren ook een intrek nemen, zeker mooi om te zien. Water in de Dommel mag best ook wat hoger worden vastgehouden en dat komt dan alles ook ten goede.

Mijn laatste plan voor een poel hoeft niet veel te kosten en zal veel te bieden hebben.

Henk de Beer
Son en Breugel

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>