Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: ba2927
Foto: ingezonden

Extreme warmte kan gevaarlijk zijn voor uw huisdier

Son en Breugel - Het is weer heel warm: dat betekent extra opletten! Veel van onze huisdieren kunnen niet goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier. Laat een dier daarom nooit achter in een auto. Wist u dat de temperatuur in een auto al binnen 10 minuten levensgevaarlijk hoog kan worden!?! 

Honden
Ga niet intensief sporten met de hond, dus niet fietsen of hardlopen. Maar ook met ballen en frisbees gooien kunt u beter doen als het weer wat koeler is. Maak korte wandelingen en plan deze aan het begin of eind van de dag. Let bij honden met een dunne vacht ook op verbranding en smeer dun behaarde plekken eventueel in met zonnebrandcrème. Houd uw hond uit de zon.

Katten
Katten zoeken vaak zelf een koel plekje als ze het te warm krijgen. Zorg ervoor dat uw kat schaduw heeft of naar binnen kan. Laat geen natvoer in een bakje urenlang buiten de koelkast staan, want dit gaat bederven. Zorg liever dat er wat brokjes staan voor uw kat. Ook katten kunnen verbranden op dun behaarde delen zoals de neus, neusbrug en oren. Zonnebrandcrème kan dus nodig zijn.

Konijnen
Zorg er altijd voor dat het konijnenhok niet in de zon staat. U kunt zelf ‘koelelementen’ maken voor uw konijn door plastic flessen met water te vullen en in te vriezen. Als u deze bij het konijn legt, eventueel gewikkeld in een oude theedoek zodat het konijn zijn neus niet kan ‘branden’ aan de ijskoude fles, kan het konijn er tegenaan of in de buurt gaan liggen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>