Afbeelding

Lezerspodium: ‘Democratie’ in Son en Breugel

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - We hebben in Son en Breugel een wethouder, genaamd Jan Boersma en hij is van het CDA. De partij die staat voor een betrokken en betrouwbaar bestuur. Een tekst die zij regelmatig onder elke ingezonden brief plaatsen. Echter ‘onze’ Jan ligt bij de burgerij aardig onder vuur, maar Jan en het CDA weten zogenaamd nergens van, het lijkt mij toch dat je over 2 jaar weer moet proberen om een aantal zetels te bemachtigen.

Nou op deze manier wordt dat net zo’n drama zoals we gezien hebben met het Dorpsbelang bij de vorige verkiezingen. Ik vind het zielig dat het CDA zich zo in de kaart laat kijken door het optreden van deze wethouder. Ik zou hem willen vragen: Hoe wil je naar jezelf kijken over 2 jaar, jij komt absoluut niet meer terug, het CDA kijkt wel uit. Dus laat je anderen dan met de brokstukken achter?

Beste Jan, je bent wel een ‘beetje’ feodaal bezig. Misschien toch beter als je het pad van Visser volgt en je portefeuille ter beschikking stelt, hebben we allen weer een open vizier. CDA, sorry maar er moet echt iets gebeuren, dat zien jullie zelf toch ook?

Hans Gaillard
Nu we toch aan het evalueren zijn nog een opmerking over onze ‘Baas’ Hans. Met enige verbazing heb ik zijn optreden gevolgd in de coronatijd. Als betrokken burgemeester zijnde, denk je dan toch dat hij regelmatig zich laat zien bij de mensen, ondernemers die het moeilijk hebben in ons dorp. NIETS van dit alles, terwijl er in het najaar toch waarschijnlijk een aantal bedrijven op Ekkersrijt zullen omvallen. En verder weten we weinig van al het andere stille leed dat er momenteel is. Jammer Hans.

De ‘Krullebol’

En dan onze Krullebol, genaamd John Frenken. Wat doet deze man eigenlijk nog, vroeg mij laatst iemand. Je hoort of ziet hem niet. Nou, dit klopt toch niet helemaal, want John heeft zaterdag 22 augustus bij de per ongeluk gerooide bomen (IJssellaan) een ‘gloedvol’ betoog gehouden, waar niemand iets van begreep. Maar John sprak daar als wethouder en dan is hij ook moeilijk te begrijpen.

Normaal gesproken hou ik niet zo van dergelijke teksten, maar door alle politieke ellende in ons Dorp vond ik dit wel nodig. Laten we hopen dat de betrokkenen er wat van opsteken en dat er een positiever Son en Breugel uit voortkomt. Succes donderdag.

Met vriendelijke groet,
Jacques Francken